Categorie Zonne

Wie kan de fotovoltaïsche modules afvoeren?
Zonne

Wie kan de fotovoltaïsche modules afvoeren?

Hier is de lijst van geschikte systeemconsortia die door de GSE zijn geautoriseerd voor de verwijdering van fotovoltaïsche modules aan het einde van hun levensduur. Onverminderd de antimaffiacontroles die momenteel worden uitgevoerd door de bevoegde prefecturen, zijn dit de entiteiten (onderaan de link naar de volledige lijst) waaronder de producenten van fotovoltaïsche panelen ervoor moeten kiezen om zich aan te sluiten tegen 31 maart 2013, waarbij ze de verbruikers.

Lees Verder

Zonne

Hoe u fotovoltaïsche panelen verwijdert

Wij zijn het land van de zon en zonne-energie verspreidt zich steeds meer in de Italiaanse cultuur en op de daken van de natie. De installatie van fotovoltaïsche panelen heeft zowel economische als ecologische voordelen opgeleverd. Echter, vroeg of laat zullen degenen die een zonnepaneel hebben geïnstalleerd dit, aangezien het uitgeput is, moeten vervangen door een ander, efficiënter en moderner exemplaar.
Lees Verder
Zonne

Wie kan de fotovoltaïsche modules afvoeren?

Hier is de lijst van geschikte systeemconsortia die door de GSE zijn geautoriseerd voor de verwijdering van fotovoltaïsche modules aan het einde van hun levensduur. Onverminderd de antimaffiacontroles die momenteel worden uitgevoerd door de bevoegde prefecturen, zijn dit de entiteiten (onderaan de link naar de volledige lijst) waaronder de producenten van fotovoltaïsche panelen ervoor moeten kiezen om zich aan te sluiten tegen 31 maart 2013, waarbij ze de verbruikers.
Lees Verder
Zonne

Energieopslag: batterijen voor het fotovoltaïsche systeem

Energieopslag, begrepen als het vermogen om zelf geproduceerde energie op te slaan, is de volgende uitdaging voor fotovoltaïsche systemen. De markt begint kleine fotovoltaïsche systemen aan te bieden die opslagbatterijen bevatten - zoals het geval is met Pyppi, de fotovoltaïsche tuin -, en sommige bedrijven produceren schuchter speciale opslagsystemen.
Lees Verder
Zonne

Passieve zonne-energie, geen panelen nodig!

De zon is altijd een wondermiddel geweest voor het kweken van planten, een dag op het strand is altijd aangenamer geweest in het gezelschap van een felle zon, maar pas sinds de jaren 80 begint de zon zich te verspreiden als een bron van elektriciteit. Een combinatie van technologieën is erin geslaagd alternatieve energiebronnen voor te stellen, leidend op de lijst is juist ... de zon!
Lees Verder
Zonne

Calabrië, een geweldige bondgenoot van fotovoltaïsche zonne-energie

In Calabrië eindigde 2013 in de naam van ecologische duurzaamheid en hernieuwbare energie. Telesun Solar, een van 's werelds toonaangevende fabrikanten van fotovoltaïsche modules en cellen, heeft een ambitieus fotovoltaïsch project afgerond in de Calabrische stad Girifalco. Calabrië lijkt een uitstekende bondgenoot van fotovoltaïsche energie te zijn, zoals blijkt uit twee grote fabrieken die op korte afstand zijn gebouwd. het ene van het andere, dat van San Floro - met een capaciteit van meer dan 23 MW - en de eerder genoemde Girifalco-centrale.
Lees Verder
Zonne

Zonnekoeling en thermische zonne-energie

We associëren zonne-energie allemaal met warmte, maar met zonnekoelsystemen is het ook mogelijk om koude lucht te produceren, zo erg zelfs dat zonnekoeling gewoonlijk "zonneconditionering" wordt genoemd. Zonnekoelsystemen kunnen zonne-energie op verschillende manieren benutten, dus we hebben zonne-airconditioners waarbij koeling wordt verkregen door middel van passieve zonnetechnologieën, omzetting door middel van thermische zonne-energie of eenvoudiger met klassieke fotovoltaïsche zonne-energie.
Lees Verder
Zonne

Zonne-open haard, hier is hoe het werkt

Het wordt een zonneschoorsteen genoemd en is een systeem dat de ventilatie van een gebouw verbetert door gebruik te maken van het natuurlijke principe van opstijgende hete lucht. Hoewel een open haard op zonne-energie misschien een nieuwigheid lijkt in de moderne constructie, is dat helemaal niet zo als we door de geschiedenisboeken bladeren: de structuren die door de oude Romeinen zijn gebouwd, maakten al gebruik van hetzelfde principe.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche panelen worden torens

Als we het hebben over torens met fotovoltaïsche panelen of zonnetorens, kunnen we geen universele beschrijving geven. Zonnetorens zijn constructies die het meeste uit hernieuwbare energie kunnen halen, maar ze doen dit door verschillende strategieën te implementeren. Torens met fotovoltaïsche panelen zijn verticale constructies die gebruik maken van de mogelijkheden van driedimensionaal geplaatste panelen.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche tegels redden het landschap

Fotovoltaïsche tegels en fotovoltaïsche tegels zijn een goed antwoord op de behoefte om de esthetiek van het gebouw - soms zelfs het landschapselement als je in een bepaalde context bent - in evenwicht te brengen met de energieproductie van het fotovoltaïsche systeem dat gebruik maakt van de natuurlijke warmte van het gebouw. Aangezien er gebieden zijn waar zonnepanelen zelfs verboden zijn - zoals sommige historische centra - zouden fotovoltaïsche tegels en fotovoltaïsche tegels de reikwijdte van de zonnetechnologie kunnen vergroten (het is gemakkelijker om een ​​vergunning voor installatie te verkrijgen) en een extra bijdrage aan de vermindering van het nationale energieverbruik.
Lees Verder
Zonne

Zonnekoeling: frisse lucht van de zon

Zonnekoeling is een recent ontwikkelde technologie gebaseerd op systemen die het mogelijk maken om de warmte van de thermische zonnecollectoren te benutten om een ​​thermodynamische cyclus te activeren die tot doel heeft de kamers te koelen. De warmte die wordt gegenereerd door zonne-energie wordt in de praktijk benut voor de zomer-airconditioning van gebouwen, wat erg handig is omdat de energie die in de zomer wordt verbruikt om vers te produceren, bijna gelijk is aan die voor verwarming in de winter.
Lees Verder
Zonne

Beloopbare zonnepanelen

Beloopbare zonnepanelen vormen een praktische en innovatieve oplossing om elk plat oppervlak om te vormen tot een bron van schone energie. Er zijn inmiddels verschillende soorten op de markt. Van de meest elegante tot de meest spartaanse vormen. Er zijn ook beloopbare thermische zonnepanelen, een voorbeeld is degene die wordt geproduceerd en gedistribueerd door het Italiaanse bedrijf Ideasol S.
Lees Verder
Zonne

Hoe on-site handelen werkt

Uitwisseling ter plaatse is een mechanisme waarmee we een bijkomend voordeel kunnen halen uit ons fotovoltaïsche systeem. Degenen die besluiten om een ​​fotovoltaïsch systeem te installeren, kunnen, naast stimulansen en belastingaftrek op de 50% van de kosten, rekenen op een extra systeem voor het genereren van inkomsten, de zogenaamde uitwisseling ter plaatse.
Lees Verder
Zonne

Geïntegreerd fotovoltaïsch dak

Het geïntegreerde zonnedak is de beste oplossing om fotovoltaïsche zonne-energie in huis te halen, dit komt omdat het profiteert van een anders dood / ongebruikt oppervlak (het dak) en de energie-efficiëntie van het huis optimaliseert. Een geïntegreerd zonnedak kan de economische waarde van een gebouw aanzienlijk verhogen, om nog maar te zwijgen van de voordelen voor de bewoners.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche ramen die energie produceren

De eerste toepassingen van transparante fotovoltaïsche zonne-energie zijn al begonnen voor de constructie van perfect geïsoleerde ramen met een hoog rendement: fotovoltaïsche ramen kunnen minder efficiënt elektriciteit opwekken dan klassieke fotovoltaïsche zonne-energie, maar zijn gemakkelijker te installeren en verlagen de kosten: een investering volgens experts wordt dit soort binnen vijf jaar terugverdiend.
Lees Verder
Zonne

ILand Solar draagbare fotovoltaïsche

Dankzij draagbare fotovoltaïsche zonne-energie is het mogelijk om elektriciteit naar plaatsen ver van het stedelijke elektriciteitsnet te brengen. Dit voordeel vertaalt zich voor ons westerlingen in het nog comfortabeler maken van onze buitenavonturen, voor degenen die in de dorpen van afgelegen locaties wonen, kunnen draagbare fotovoltaïsche zonne-energiebronnen elektriciteit (licht, verwarming) en watervoorraden leveren dankzij het pompen van de water.
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsch: zelfs een pastoor tegen de bureaucratie

Bureaucratie kan zelfs een pastoor zijn geduld doen verliezen Iedereen houdt van de groene economie, fotovoltaïsche panelen stellen ons in staat om onze huizen te verwarmen en warm water te produceren door het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen (ze zijn goed voor het milieu en de portemonnee), maar wanneer het is een kwestie van van woorden naar daden gaan, hier zijn de problemen.
Lees Verder
Zonne

Het grootste zonnepark ter wereld

Het grootste zonnepark ter wereld is momenteel in aanbouw in Californië, zal binnen 3 jaar klaar zijn en verwacht meer dan 650 werknemers tewerk te stellen en een initiële economische impact van $ 500 miljoen te genereren. We hebben het over Antelope Valley Solar Projects, momenteel het grootste zonnepark ter wereld dat momenteel in aanbouw is.
Lees Verder
Zonne

Prototypes op zonne-energie

De sector van hernieuwbare energie maakt een ware "innovatieve" boom door, dus de prototypes van zonne-energie die het concept van technologische revolutie belichamen, blijven toenemen. Innovatie is een veel voorkomende filosofie onder ontwerpers die prototypes voor zonne-energie ontwikkelen, zozeer zelfs dat in de prototyping-sector auto's die alleen werken dankzij zonnecellen nu een standaard zijn!
Lees Verder
Zonne

Fotovoltaïsche tegels, gegarandeerde integratie

Fotovoltaïsche tegels en fotovoltaïsche tegels zijn de nieuwe grens van geïntegreerde fotovoltaïsche panelen in gebouwen. Waarom lopen fotovoltaïsche dakpannen en -pannen hand in hand? Nadat de panelen op het dak of in de tuin moeten worden geïnstalleerd, zijn dakpannen en fotovoltaïsche tegels een uitstekend alternatief voor diegenen die de charme van zonnepanelen op hun dak niet kunnen waarderen of voor degenen die niet kunnen opgeven op een beloopbaar oppervlak; in deze context elimineren fotovoltaïsche tegels het probleem met betrekking tot de esthetische factor volledig: de installatie van zonnepanelen is niet alleen lelijk, het is ook vaak verboden door regionale voorschriften.
Lees Verder
Zonne

De grootste zonnecentrale ter wereld is ingehuldigd!

De grootste zonne-energiecentrale ter wereld is sinds gisteren in bedrijf in de Mojave-woestijn, op de grens tussen Nevada en Californië, en een van de drie eigenaren (naast NRG Energy en BrightSource Energy) is Google! De nieuwe fabriek, genaamd "Ivanpah Solar Electric Generating System ”heeft jaren gekost om te ontwerpen, bouwen en testen, maar kan nu 30 van alle zonne-energie opwekken die in de Verenigde Staten wordt geproduceerd!
Lees Verder