Categorie Recyclen

Containers voor de gescheiden inzameling van Ikea
Recyclen

Containers voor de gescheiden inzameling van Ikea

De door Ikea voorgestelde containers voor recycling kunnen uitstekende bondgenoten zijn in ons dagelijkse werk van afvalscheiding. Om optimaal gebruik te maken van gescheiden inzameling hebben we een "locatie" nodig, een soort "verwijderingscentrum" waar we afval kunnen beheren.

Lees Verder

Recyclen

AEEA daalt, de schuld van de crisis?

De crisis heeft ook gevolgen voor afval, en dat is ook niet goed. De totale inzameling van AEEA (Afval van Elektrische en Elektronische Apparatuur) is in 2012 gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is de eerste keer dat dit gebeurt sinds het multi-consortiumsysteem voor het beheer van AEEA (waarin bijvoorbeeld EcoLight en ReMedia participeren) en de achteruitgang blijft niet onopgemerkt: -8.5.
Lees Verder
Recyclen

Hoe elektronisch afval te recyclen

Technologie vordert steeds meer, zozeer zelfs dat het ons ertoe aanzet om steeds vaker nieuwe elektronische apparaten te veranderen die steeds beter presteren. Maar de oude worden vaak thuis verzameld, in de bakken van ongesorteerd afval gegooid of erger nog, ze worden op straat achtergelaten zonder al te veel na te denken over de gevolgen voor het milieu.
Lees Verder
Recyclen

Biogas en compost uit de FORSU

De organische fractie van stedelijk vast afval, gewoonlijk Forsu, kan worden behandeld met industriële anaerobe vergistingsprocessen waaruit biogas wordt gewonnen voor de productie van elektrische en thermische energie en bijproducten zoals compost en bodemverbeteraars. Op deze manier wordt Forsu een hulpbron voor steden, de economie en een duurzaam milieu.
Lees Verder
Recyclen

Remedia vindt het Crucigreen uit

Spelen kan een effectief middel zijn voor milieueducatie, vooral voor kinderen. Dit is de reden waarom Remedia, een van de toonaangevende Italiaanse consortia voor het eco-duurzaam beheer van technologisch afval en vooral AEEA, afval van elektrische en elektronische apparatuur, Crucigreen heeft gecreëerd, dat het milieu helpt door de woorden van duurzaamheid te leren.
Lees Verder
Recyclen

Elektronisch afval

Elektronisch afval is gevaarlijk afval dat afkomstig is van technologische producten die niet langer functioneel zijn. Vooruitgang in de technologie heeft geleid tot een ophoping van elektronisch afval, technisch AEEA-afval genoemd. Onder hen worden geïdentificeerd: Mobiele telefoons en aanverwante accessoires Rekenmachines schoonmaak.
Lees Verder
Recyclen

Elektronisch afval, slimme bakken komen aan

Ook in Italië zijn slimme bakken voor de inzameling van AEEA, elektronisch afval, aangekomen. Het proefproject werd gelanceerd in 2012 en een jaar later wordt het ook van kracht in Italië: slimme bakken gaan in bedrijf in Bologna en andere steden in Emilia Romagna Het project heet Identis Weee, wordt ondersteund door de Europese Unie en wordt Het werd ontwikkeld door de Hera-groep, de Ecolum-stichting en Ecolight, een nationaal consortium voor het beheer van elektronisch afval, batterijen en accu's.
Lees Verder
Recyclen

Gedifferentieerde afvalinzameling in Milaan

De gescheiden afvalinzameling in de gemeente Milaan is nog ver verwijderd van de 65 vereist door de nationale wetgeving, maar gezien de vertraging waarmee de Lombardische hoofdstad een serieus afvalbeleid heeft gevoerd (met de gescheiden inzameling van Forsu die vanaf november 2012 in segmenten is gestart), het kon niet meer worden gedaan.
Lees Verder
Recyclen

Beheer van AEEA in Italië

Het correcte beheer van afval van elektrische en elektronische apparatuur in Italië heeft het mogelijk gemaakt om 46.468 ton ijzer, 1.722 ton aluminium, 1.328 ton koper en 5.892 ton plastic terug te winnen, waardoor de uitstoot in de atmosfeer van meer dan 1.200.000 ton is vermeden. van CO2.
Lees Verder
Recyclen

Recycling van AEEA wordt steeds belangrijker

De 21.240 ton afgedankte monitoren en tv's vormen het grootste deel van de ingezamelde AEEA (Waste of Electrical and Electronic Equipment) in 2012, zelfs 57,7 van het totaal. Op volgorde gevolgd, maar ver uit elkaar: koelkasten en airconditioners (7.127 ton), computers en kleine apparaten (5.
Lees Verder
Recyclen

De verborgen schat van AEEA

Van links: Danilo Bonato, Giovanni Azzone, Mattia Pellegrini E-Waste Lab is het project dat in januari 2012 door het ReMedia Consortium is gelanceerd met als doel de recyclingwaarde van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur te maximaliseren en de hoeveelheid zeldzame aarden en metalen te vergroten kostbare producten verkregen uit dezelfde AEEA die is ingezameld en gerecycled.
Lees Verder
Recyclen

Hoe AEEA-recycling werkt

Als het gaat om de verwijdering of recycling van AEEA, spreekt de huidige wetgeving duidelijk: producenten en / of importeurs van elektronische producten hebben de plicht om een ​​geïntegreerd systeem voor de verwerking, recycling en verwijdering van AEEA te beheren, dus elke producent wordt opgeroepen om de leiding nemen over een te verwijderen aandeel AEEA dat gelijk is aan zijn marktaandeel.
Lees Verder
Recyclen

Hoe thuis compost te maken, wat te doen

Is er een winstgevende manier om organisch afval te recyclen? Met organisch afval kunnen we natuurlijk goede compost maken voor in onze tuin of groentetuin. Maar laten we in detail bekijken hoe je thuis compost kunt maken door onze gids te volgen Thuiscompost, handige tips Als je op een boerderij woont of veel ruimte beschikbaar hebt, is het beter om een ​​composthoop te maken.
Lees Verder
Recyclen

Stedelijke afzettingen, van recycling tot 3D-printen

Het afval dat we elke dag produceren, kan uitstekende bronnen vertegenwoordigen en om dit te benadrukken is het Urban Fields-initiatief. Ecodesign, creatieve recyclingworkshop, focus op organische materialen en aperitieven met een lage milieu-impact. Duurzaamheid zal elk dagelijks gedrag moeten kenmerken, te beginnen met de keuken: het evenement miste geen kookshow die liet zien hoe je de zogenaamde "voedselverspilling" kookt.
Lees Verder
Recyclen

Gerecycled plastic tegen medicijnresistente ziekten

De remedie tegen ziekten veroorzaakt door medicijnresistente superbacteriën is afkomstig van gerecycled plastic. Polyethyleentereftalaat, het PET van gewone plastic flessen, kan bijvoorbeeld worden omgezet in niet-giftige en biocompatibele materialen om schimmelinfecties te identificeren en aan te pakken.
Lees Verder
Recyclen

Grote winsten van Can Recycling

Natuurlijk kun je met creatieve blikjesrecycling modetassen, monturen, sleutelhangers en een groot aantal accessoires krijgen, maar als het om tonnen aluminium gaat, hoe werkt grootschalige blikrecycling dan? eindeloos gerecycled. In de VS, waar het recyclen van blikjes al een aantal jaren een gevestigde realiteit is, komt een blik binnen 60 dagen na inzameling terug in het schap van de supermarkt.
Lees Verder
Recyclen

Scheiding en recycling van plastic

Als het om het weggooien van plastic gaat, kunnen we niet anders dan het scheidingsproces noemen. Het begint bij ons thuis om op grote schaal door te gaan in de recyclingfabrieken. Het scheiden van plastic, thuis, is vrij eenvoudig, in de plastic bak moeten alle soorten plastic verpakkingen en containers worden weggegooid, in plaats daarvan mogen ze niet worden geplaatst grote plastic voorwerpen zoals speelgoed of flexibele kunststoffen zoals tandpastabuizen.
Lees Verder
Recyclen

Compost: wat wel en wat niet

Om compost te maken en geen onhygiënische hoop stinkende stoffen, is het belangrijk om enkele basisregels te volgen. We gaan er hierbij van uit dat u al een bak heeft die geschikt is voor thuiscompostering in de tuin of in een hoek van het terras, waarbij u er rekening mee houdt dat er een goede compostbak kan worden gekocht of gemaakt met de DIY.
Lees Verder
Recyclen

Hoe te besparen in de keuken

De keuken is de meest geliefde kamer, maar ook de meest bewoonde kamer en daarmee ook de duurste: het voedsel dat wordt verspild, warmtebronnen die altijd in beweging zijn, water dat continu uit de kraan komt. Maar als we voorzichtig zijn, kunnen we onze eigen zero impact-keuken creëren. Laten we in dit verband eens kijken hoe we in de keuken kunnen besparen door enkele van onze indicaties te volgen.
Lees Verder
Recyclen

Asfalt geproduceerd met ELT's

Met afgedankte banden kunnen binnen- en buitenvloeren of zelfs hele wegdekken worden gecreëerd. Zoals ecopneus, een leider in het recyclen van afgedankte banden, ons eraan herinnert, is een weg die is aangelegd met ELT's (afgedankte banden) goed voor het rijden en ook voor het milieu. Wegen die met afgedankte banden zijn aangelegd, zijn stiller, meer drainerend en dus veiliger.
Lees Verder