Categorie Gidsen

Natuurlijke stoffen: hoe ze te herkennen
Gidsen

Natuurlijke stoffen: hoe ze te herkennen

Welke behandelingen kunnen natuurlijke stoffen ondergaan tijdens de productie van de grondstof en de verwerking van de producten? Zijn katoen, linnen, zijde en wol natuurlijke stoffen, zelfs nadat ze in stoffen zijn verwerkt of in kleding zijn verpakt? Alleen een transparante en gecertificeerde toeleveringsketen kan enkele garanties geven en als u er een kent (niet dat er veel zijn) neem dan contact op met die.

Lees Verder

Gidsen

Hoe honden tegen de kou te beschermen

Net als wij mensen hebben ook onze viervoeters last van de kou. De honden die het meeste risico lopen zijn de oudere, kortharige honden en pas geboren puppy's; lage temperaturen kunnen veel ongemak veroorzaken bij honden die zelfs zo ver gaan dat ze tremoren vertonen. Daarom is het belangrijk om honden tegen de kou te beschermen, zowel als ze binnenshuis leven, maar vooral als de hond in de tuin leeft.
Lees Verder
Gidsen

Hoe planten te drogen

Om door te gaan met het optimaal drogen van een plant, moet deze op het juiste moment worden verzameld: als de plant moet worden gedroogd voor sierdoeleinden, moet deze worden verzameld als er meer bloemen zijn, integendeel, als we een plant moeten drogen om hem als remedie te gebruiken natuurlijk, dit moet worden verzameld als het vermoedelijk een groot aantal actieve ingrediënten bevat.
Lees Verder
Gidsen

Hoe u uw elektriciteitsrekening leest

Je moet braaf zijn en veel geduld hebben om de elektriciteitsrekening te lezen en te begrijpen. Het document waarmee de energiedragers de factuur van het elektriciteitsverbruik presenteren, heeft de uitstraling van iets dat met opzet is geschreven om niet te worden begrepen, en misschien is het doel deels dit omdat als de verschillende Enel, Terna enzovoort wilden zich duidelijk maken dat ze niet zo zouden schrijven.
Lees Verder
Gidsen

Hoe u thuis kunt besparen

Voor veel gezinnen is thuis geld sparen bijna een must om rond te komen. De binnenlandse economie is een delicate kwestie en door de crisis hebben veel Italianen de elektrische verwarming opgegeven, dus wordt er steeds meer aandacht besteed aan energie-efficiëntie en het verminderen van afval, zelfs in de keuken!
Lees Verder
Gidsen

Hoe de kerstboom te versieren

Bij het kiezen van de kerstboom om te versieren, kiezen velen voor een dennenboom of een echte spar: in Italië is de meest populaire kerstboom de spar of spar. Het is zeker indrukwekkender, maar velen vergeten dat het een levend wezen is dat het niet kan verdragen om binnenshuis te zijn: in de natuur groeien sparren in gebieden met een alpien klimaat, dus binnenshuis kunnen ze last hebben van de hitte.
Lees Verder
Gidsen

Natuurlijke remedies tegen schimmel

Schimmel is een schimmel die groeit op vochtige plaatsen, vooral in sommige omgevingen zoals keukens en badkamers; de typische tekenen van schimmel worden weergegeven door een dunne "sponsachtige" laag met een typisch donkere kleur. Helaas is schimmel niet alleen een esthetisch probleem, maar ook een hygiënisch-gezond probleem, daarom is het goed om het probleem op te lossen.
Lees Verder
Gidsen

Hoe de barbecue te kiezen

Op mooie zonnige dagen is het van harte welkom om buiten te lunchen met lekkere grills; er zijn er die naar ad hoc uitgeruste ruimtes gaan en er zijn er die zich organiseren in hun tuin of terras. Voor wie een grote buitenruimte heeft, kan een hoekje reserveren voor de barbecue. Er zijn verschillende soorten op de markt, gebouwd met verschillende materialen: ijzer, roestvrij staal, gietijzer of steen, met gas, hout, elektrisch, kolen en zonne-energie.
Lees Verder
Gidsen

Natuurlijke stoffen: hoe ze te herkennen

Welke behandelingen kunnen natuurlijke stoffen ondergaan tijdens de productie van de grondstof en de verwerking van de producten? Zijn katoen, linnen, zijde en wol natuurlijke stoffen, zelfs nadat ze in stoffen zijn verwerkt of in kleding zijn verpakt? Alleen een transparante en gecertificeerde toeleveringsketen kan enkele garanties geven en als u er een kent (niet dat er veel zijn) neem dan contact op met die.
Lees Verder
Gidsen

Hoe marmer op een natuurlijke manier te reinigen

Marmer is een natuurlijk materiaal dat bij het reinigen speciale zorg vereist. In de uitverkoop vinden we veel ad-hoc reinigingsproducten, maar het zijn conventionele vervuilende producten voor zowel het milieu als het huis. Omdat het een natuurlijk materiaal is, waarom zou u vlekken dan niet behandelen met even natuurlijke elementen?
Lees Verder
Gidsen

Die vieze muffe geur van je kleren!

Heeft u ooit slechte schimmel op uw kleding geroken? Welnu, hoogstwaarschijnlijk zijn ze besmet met schimmelsporen! Voordat u uw toevlucht neemt tot drastische methoden zoals het gooien van kleding in de vuilnisbak, kunt u eerst enkele methoden proberen die we hieronder zullen illustreren. Laten we in detail bekijken hoe we de geur van schimmel op kleding kunnen elimineren door onze instructies te volgen.
Lees Verder
Gidsen

Hoe focaccia te maken

Vandaag zullen we zien hoe je focaccia maakt! Maar welke focaccia? Er is de Genevose focaccia, Apulisch type, de gevulde focaccia ... Laten we meteen duidelijk maken, de klassieke focaccia is de Genuese, de Apulische focaccia ziet de toevoeging van cherrytomaatjes en oregano, de gevulde focaccia bevat een vulling ... dan zijn er vele variaties: focaccia met pesto , met ansjovis, met kappertjes, met rozemarijn, met radicchio ... kortom, de enige beperking wordt bepaald door de smaak van je gehemelte.
Lees Verder
Gidsen

Hoe te koken met de snelkookpan

Als je probeert te begrijpen hoe je met de snelkookpan moet koken, heb je de juiste pagina geopend! Koken met de snelkookpan, door middel van stoomkoken, stelt u in staat de eigenschappen van voedsel ongewijzigd te behouden, zelfs beter als het biologisch is. Om met de snelkookpan te koken, raden we u aan de juiste recepten te volgen, vooral als u een beginner bent: de moeilijkheid van koken met de snelkookpan ligt in het begrijpen en beheren van kooktijden.
Lees Verder
Gidsen

DIY handcrème met natuurlijke ingrediënten

De kou, het gebruik van te agressieve wasmiddelen of wasmiddelen kunnen onze handen bederven, waardoor ze droog en kloven. Wat te doen om ze adequaat te beschermen? Natuurlijk vinden we veel handcrèmes op de markt, maar binnenin vinden we ingrediënten die schadelijk zijn voor het milieu! In dit verband laten we je zien hoe je thuis een doe-het-zelf-handcrème kunt maken met alleen natuurlijke ingrediënten.
Lees Verder
Gidsen

Hoe huidvlekken te verlichten

Beschuldig de zon, huidveroudering, antibiotica nemen ... het is waar dat de donkere vlekken op het gezicht lelijk zijn om te zien! Gelukkig is de natuur onze vriend, zozeer zelfs dat het ons veel effectieve ingrediënten geeft tegen donkere vlekken op de huid. In dit verband is hier hoe u huidvlekken kunt verlichten met natuurlijke remedies.
Lees Verder
Gidsen

Hoe piepgeluiden te elimineren

In dit artikel zullen we bespreken hoe we piepgeluiden kunnen elimineren, die kleine geluidjes die op de lange termijn vervelend worden. Het piepen kan in verschillende contexten voorkomen. Een klassiek voorbeeld wordt weergegeven door de scharnieren van de deuren, van de ramen die wrijving veroorzaken op het onderliggende oppervlak. Maar het kan de deur van een meubel in de keuken zijn: in dit geval is het probleem de scharnieren die gesmeerd moeten worden.
Lees Verder
Gidsen

Vetplanten verpotten, de procedure stap voor stap

In het artikel "Hoe vetplanten over te brengen" hebben we gezien welke grondsoort je moet kiezen, hoe je de grootte van de nieuwe pot kunt berekenen en wanneer het juiste moment is om vetplanten te verpotten. In de volgende gids zullen we stap voor stap de procedure zien om vetplanten op de meest geschikte manier te verpotten en volledig in overeenstemming met de behoeften van vetplanten.
Lees Verder
Gidsen

Hoe haar te versterken, natuurlijke remedies

Vitamine-tekort, stress, slechte voeding kunnen haaruitval veroorzaken! Het is niet per se nodig om een ​​invasieve remedie te gebruiken, gelukkig zijn er veel remedies om het haar te versterken en de val te bestrijden. In dit verband laten we u zien hoe u uw haar kunt versterken met behulp van natuurlijke methoden.
Lees Verder
Gidsen

Doe-het-zelf vaatwastabletten

Om de potten in de vaatwasser schoon te maken, is het niet nodig om terug te vallen op de klassieke wasmiddelen die we op de markt vinden en die onder andere ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. Met een paar natuurlijke ingrediënten die voorhanden zijn in huis, kunnen we uitstekende en effectieve ecologische doe-het-zelf vaatwastabletten bereiden die uw vaat als nieuw laten stralen.
Lees Verder
Gidsen

Hoe zonnevlekken te genezen, natuurlijke remedies

Zonder voldoende bescherming kunnen zonnevlekken op het gezicht verschijnen; dit komt door een te hoge concentratie melanine in een deel van de huid, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Zonnevlekken gaan nauwelijks vanzelf weg; we kunnen bedekken met make-up, maar het blijkt niet altijd een effectieve oplossing te zijn!
Lees Verder
Gidsen

Hoe lijnzaad te malen

Lijnzaad is een echt natuurlijk concentraat van micronutriënten; ze hebben ook een zeer hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren, waardoor ze een van de meest geldige plantaardige bronnen van omega 3 zijn: een eetlepel lijnzaad bevat ongeveer 1,7 gram. Meer informatie | De gunstige en gezonde eigenschappen van lijnzaad .
Lees Verder