Categorie Gidsen voor tuinieren

Wanneer, hoeveel en hoe het gazon moet worden gemaaid
Gidsen voor tuinieren

Wanneer, hoeveel en hoe het gazon moet worden gemaaid

Veel en niet vaak of een beetje en vaak? Als de eerste vraag is wanneer het gazon moet worden gemaaid, is het juiste antwoord 'weinig en vaak'. In feite zijn de gemaaide gazons zelden gemakkelijker te verzwakken, ziektes op te nemen en door onkruid te worden aangetast; bovendien brengt het maaien van hoog en geworteld gras, dat meer dan een snede een maaien wordt, vaak het scheuren van de wortels en ernstige schade aan de grasmat met zich mee.

Lees Verder

Gidsen voor tuinieren

Uienteelt

Een van de meest gebruikte planten bij het koken zijn uien, waardoor heerlijke gerechten kunnen worden bereid. Om uien in uw tuin te kweken heeft u niet veel ruimte nodig, laat staan ​​een "groene vingers". Zoals voor alle planten, is preventieve grondbewerking vereist, dus laten we in detail bekijken hoe u uien kunt kweken door enkele van onze nuttige aanwijzingen op te volgen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Verzorging van planten, natuurlijke remedies

Om voor de planten in onze tuin te zorgen, is het niet nodig om gebruik te maken van chemische behandelingen. Maar laten we in detail bekijken hoe we planten kunnen verzorgen met natuurlijke methoden volgens onze aanwijzingen Plantenverzorging, tegen parasieten Het kan voorkomen dat wormen in de grond van tuinpotten kruipen, wat te doen in dit geval?
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Tronchetto van geluk, teelt en zorg

Onder de typische kamerplanten van de kerstperiode vinden we de stam van geluk, een zeer decoratieve plant. Aangezien de kerstvakantie bijna aanbreekt, is het wellicht een goed idee om deze plant cadeau te doen, wat onder andere een geluksvogel betekent. De stam van geluk, een plant afkomstig uit tropisch Afrika en Azië, heeft een dikke pluk groene bladeren met gele strepen op de bovenkant van de stengel.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe potten te beschermen tegen vorst

Met de komst van de winter is het goed om de potten tegen vorst te beschermen om de gezondheid van de planten te behouden. Maar laten we in detail bekijken hoe we de potten kunnen beschermen tegen bevriezing. zoals om het te isoleren en het vervolgens tegen de kou te beschermen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe planten tegen de kou te beschermen

Met de komst van de winter is het goed om de planten tegen de kou te beschermen om ze te beschermen tegen schade door vorst en overmatige regen. Elke plantensoort heeft een specifieke weerstand tegen lage temperaturen en vorst. Sommige planten van tropische en subtropische oorsprong zijn bijvoorbeeld niet goed bestand tegen kou en moeten daarom in de winterperiode worden beschut.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Sparren, voor vrienden "kerstboom"

Je weet hoe je de kerstboom moet versieren, maar je weet niet waar hij leeft en wat hij nodig heeft. We hebben het over de spar, over wat elk jaar de kerstboom wordt. De spar is de meest voorkomende naaldboom in de hele Alpenboog, lange tijd werd hij ook gekweekt langs de Apennijnen en in werkelijkheid is hij dat ook leent zich goed om in de tuin te kweken… dus waarom zou je deze droge spar in de tuin planten?
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Katy Perry, een bedreiging voor de biodiversiteit?

Als ik ROAR zeg, wat komt er in je op? Iemand zal denken aan het couplet van de Leeuw, anderen zullen denken aan Katy Perry's nieuwste single! Ja, vandaag praten we over haar, ik had nooit gedacht dat ik een artikel over Katy Perry zou schrijven in de categorie Tuinieren van dit portaal. Wat Katy Parry te maken heeft met IdeeGreen-redactie.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Natuurlijke remedies voor plantenziekten

Om voor onze planten te zorgen, is het niet nodig om gebruik te maken van chemische behandelingen. Laten we in dit verband eens kijken hoe we planten op natuurlijke wijze kunnen genezen tegen ziekten, op basis van enkele van onze indicaties. verwijder ze. Om de larven van parasieten te verwijderen, begraaf je enkele aromatische planten zoals basilicum. Om de koolvlinders uit de tuin te verwijderen, schik je ze rondom de planten van salie, tijm en munt. Gebruik de anijs- of korianderplant om de bladluizen weg te houden.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe je de kerstster weer laat bloeien

De kerstster weer laten bloeien (Euphorbia of Poinsettia Pulcherrima) duidt op groene vingers en als je kunt, kun je bogen op een goed gevoel bij planten. Ondanks de verzekering van bloemisten en kwekers is het zelfs niet eenvoudig om de kerstster opnieuw te laten bloeien, omdat veel afhangt van hoe de plant is gekweekt.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe parasieten te bestrijden

In de winter heeft de tuin niet veel verzorging nodig, maar dat betekent niet dat er helemaal geen onderhoud is. In dit opzicht is het goed om te weten dat parasieten zelfs de extreme temperaturen kunnen verdragen, wat leidt tot schadelijke aanvallen op onze planten; dit gebeurt vooral als de planten in huis in de hitte staan, zonder regen en vochtigheid.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Tuinonderhoud in de herfst

Met de herfst komen de eerste koude dagen aan en zijn de planten in de tuin de eersten die worden aangetast, en bloemen en planten beginnen bloemblaadjes en bladeren te verliezen. Het is daarom tijd om goed voor de tuin te zorgen om hun gezondheid te behouden. Sinds een paar weken nemen de lichturen aanzienlijk af en dalen de temperaturen geleidelijk, wat leidt tot de rest van de vegetatieve activiteit.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe de kappertjes te laten groeien

De kappertje is een groenblijvende struik die typisch is voor het Middellandse Zeegebied en die onder verschillende omstandigheden kan groeien: we vinden hem op rotsachtige hellingen, naast groene gazons en in tuinen als sierplant. Dit is wat u moet doen als u besluit een kappertje in uw tuin te laten groeien. Voordat u verder gaat, moet u weten dat een kappertje ongeveer 20-30 jaar meegaat.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe snijbiet te laten groeien

Snijbiet brengt alle voedingsvoordelen van groenten met zich mee. Het heeft slechts 17 kcal voor elke 100 gram, de bietenoogst vindt plaats van maart tot november in Noord-Italië, van februari tot april in het zuiden en tot december in het zuiden. Vandaag zullen we zien hoe we snijbiet kunnen kweken vanaf het zaadje of vanaf de kant-en-klare plant. voor opplant.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe planten op het terras te kweken

Ook als u geen groene ruimte heeft, is het mogelijk om de teelt van zowel sier- als fruitgewassen uit te proberen; profiteer gewoon van kleine kamers zoals het balkon en terras. Er zijn kleine strategieën om een ​​weelderige vegetatie te zien groeien met tuinbloemen of een kleine moestuin.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Planten, zelfgemaakte pesticiden

Als u een kleine moestuin of een tuin heeft, zult u begrijpen dat u een zieke plant heeft door kleine parasitaire insecten. In dit opzicht is het eerste dat u doet, een chemisch bestrijdingsmiddel kopen. Het blijkt natuurlijk effectief, maar er wordt niet van uitgegaan dat we door het gebruik de omgeving om ons heen en ook onszelf vergiftigen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Wat te doen met snoeiresten

Snoeiresten composteren Snoeien kan ook leuk zijn als je de passie, het juiste gereedschap en je weet waar je moet scharen (voor het geval dat, kijk eens naar de snoeiregels voor beginners). Maar dan zijn er nog heel wat takken die moeten worden weggegooid en hier begint het saaie deel van de klus.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe de moestuin te zaaien

Als u veel goede verse seizoensfruit en -groenten bij de hand heeft, moet u deze met uw eigen handen verbouwen. Het maken van de groentetuin kost wat moeite en tijd om aan groenten te besteden, maar op het moment van oogsten worden alle inspanningen volledig beloond. Voor het bereiken van de oogst moet er gezaaid worden, de beste tijd om de groentetuin zowel in de tuin als op het terras te zaaien is in het voorjaar.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Hoe prei te laten groeien

In de winter wordt de tuin niet gestopt; er zijn verschillende groenten die geschikt zijn voor de winterteelt. In dit verband laten we u zien hoe u prei kunt telen, die u vervolgens kunt oogsten met de komst van de zomer. Prei is goed bestand tegen lage wintertemperaturen en past zich aan elke grondsoort aan.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Mulchen van de grond, materialen

Het mulchen van de grond is een noodzakelijke handeling die in de winter moet worden uitgevoerd als ze onze planten tegen de kou willen beschermen; zowel de planten in de moestuin als de tuinplanten in de volle grond hebben last van vorst. Het mulchen van de grond vereist geen bijzondere culturele kennis; bestaat uit het maken van een afdekking op de grond met verschillende materialen.
Lees Verder
Gidsen voor tuinieren

Moestuin en tuin in januari

Zelfs als januari de maand is waarin de moestuin en de tuin in volledige vegetatieve rust zijn, is het toch goed om het onderhoud niet te verwaarlozen. In dit opzicht zijn enkele tuinierpraktijken nodig, zoals het verwijderen van dode vegetatie: droge takken, bladeren, bloemen, gras moeten daarom worden ontworteld.
Lees Verder