Categorie Bio-gebouw

Hoe u uw huis verlicht
Bio-gebouw

Hoe u uw huis verlicht

Om het huis te verlichten, kunnen we ook lichtbronnen gebruiken, niet alleen kunstmatige maar ook natuurlijke: in dit geval kunnen we profiteren van zonlicht, grote ramen of dakramen installeren. Maar laten we in detail bekijken hoe we het huis kunnen verlichten met behulp van verschillende oplossingen. Hoe het huis te verlichten, de indicaties Om de natuurlijke helderheid van uw huis te vergroten, zijn dakramen zeer effectieve, transparante afdekkingen die zonlicht binnenlaten: ze passen zich zeer goed aan elke omgeving aan en ze kunnen overal worden geïnstalleerd.

Lees Verder

Bio-gebouw

Bamboe: kwaliteit en kenmerken

Wist je dat bamboe eigenschappen van hardheid heeft die gelijk zijn aan die van staal? En wat is bestand tegen een compressie van tweemaal het gewicht van beton? Misschien niet omdat dit buitengewone materiaal in het Westen niet zo bekend is en zelden in de bouw wordt gebruikt, waar het zich uitstekend leent voor structurele toepassingen met dragende functies (zoals ze al sinds de oudheid in oosterse landen kennen).
Lees Verder
Bio-gebouw

Thermische isolatie, de materialen van efficiëntie

Een goede thermische isolatie kan de energie-efficiëntie van gebouwen verbeteren. Onder de voorstellen op de markt zijn er thermische isolatoren gemaakt met strikt eco-compatibele en natuurlijke materialen, thermische isolatoren die gebruik maken van de lage geleidbaarheid van lucht en sommige gassen, en nogmaals, echte externe isolatiesystemen.
Lees Verder
Bio-gebouw

Het oude muurverwarmingssysteem

Hypocaustisch wandverwarmingssysteem werd gebruikt in Romeinse baden. Wandverwarming is het gezondste en ook het oudste warmtedistributiesysteem in een gebouw. Tweeduizend jaar geleden bestond het uit het aansteken van een vuur in een ovenkamer onder het huis, de hypocaust genaamd, en het verwarmen van de muren daar door middel van hete luchtkanalen.
Lees Verder
Bio-gebouw

Isoleer met houtvezel

Houtvezel is een uitstekende thermische en akoestische isolator en de panelen waarmee het op de markt wordt gebracht, zijn een supergetest bio-ecologisch product dat geschikt is voor groen bouwen, zolang ze niet worden behandeld met lijm of agressieve chemicaliën. de verticale wanden van gebouwen, horizontale vloeren, daken en ondervloeren, waardoor het een zeer veelzijdig materiaal is met een goede maatvastheid (de platen hebben de neiging om te buigen maar in beperkte mate) en ook van een langere levensduur dan veel isolatiematerialen van petrochemische synthese.
Lees Verder
Bio-gebouw

De ingrediënten van bio-ecologische verven

Bio-ecologische verven zijn ademend, antistatisch en hebben meestal een aangename geur. Ze zijn geschikt voor de behandeling van muren, meubels, armaturen, radiatoren en buizen, parket, huis- en tuinmeubelen. Ze worden geproduceerd met een industrieel proces maar uitgaande van natuurlijke organische en anorganische componenten.
Lees Verder
Bio-gebouw

Geen schimmel op de muren in het ademhuis

Geen schimmel op de muren in het ademhuis. Het probleem is er eigenlijk allemaal: als je al hebt uitgesloten dat het opstijgend vocht is dat kan worden verholpen met een technologische ingreep, is de aanwezigheid van stinkende schimmel op de muren altijd een indicatie van slechte ventilatie van de omgeving, tenzij er sprake is van storingen of structurele defecten in ernstige gevallen.
Lees Verder
Bio-gebouw

Fotovoltaïsche daksystemen

Biobouw verruimt dag in dag uit zijn horizon en dat geldt ook voor bioklimatologische architectuur met innovatieve systemen van biocomponenten: het fotovoltaïsche dak. Dit zijn dekkingssystemen van dubbel gefelste aluminium strips die de ideale behuizing voor fotovoltaïsche cellen worden.
Lees Verder
Bio-gebouw

Thermische isolatiesystemen voor plafonds

Thermische isolatiesystemen voor plafonds zijn essentieel in huis, vooral als u streeft naar energie-efficiëntie. Als we het huis willen isoleren, moeten we de kwestie van thermische isolatie in detail behandelen: er zijn veel isolatiematerialen die ons huis kunnen beschermen tegen buitentemperaturen en evenzeer zijn er thermische isolatiesystemen voor het plafond.
Lees Verder
Bio-gebouw

Het huis verwarmen, strategieën

De systemen voor het verwarmen van het huis zijn talrijk, ze verschillen in hun werkingsmechanisme en thermische efficiëntie. Wie het huis wil verwarmen, kan niet anders dan investeren in de isolatie van het gebouw: het rendement van een verwarmingssysteem hangt nauw samen met thermische isolatie.
Lees Verder
Bio-gebouw

Goedkope houten huizen

Vandaag zullen we enkele voorbeelden zien van goedkope houten huizen die ongelooflijk zijn. Behalve dat ze ecologisch zijn, kunnen houten huizen ook vanuit financieel oogpunt erg handig zijn. Met toegankelijke cijfers is het mogelijk om een ​​montageklaar houten huis te kopen. Goedkope houten huizen worden aangeboden door verschillende fabrikanten, onder de meest concurrerende prijzen op het net wijzen wij op die van de dealer "Lo Scoiattolo", Sale Casette en de goed gevulde Garden Deco .
Lees Verder
Bio-gebouw

Interne thermische isolatie van muren: dingen om te weten

Voordelen van interne thermische isolatie zijn dat: de interventie economisch is; de andere flatgebouwen hoeven niet akkoord te gaan; biedt enig voordeel in termen van lager verbruik voor verwarming. De punten tegen zijn echter nog veel meer: ​​de koudebruggen blijven zoals ze zijn; als er schimmel op de muren zit, blijft het waar het is (het wordt inderdaad erger) en vermijd het gewoon te zien; het risico op condensatie neemt toe; het beloopbare oppervlak neemt af; die besparing op gas hoeft niet per se terug te komen in termen van comfort.
Lees Verder
Bio-gebouw

Regenwaterrecuperatie

Water is een onmisbare hulpbron van onze planeet, die echter op onjuiste wijze wordt verspild. Een intelligente manier om het waterverbruik te optimaliseren is regenwaterrecuperatie. Het recupereren van regenwater betekent in feite het vermijden van waterverspilling als gevolg van het gebruik van drinkwater, zelfs als dit vermeden zou kunnen worden.
Lees Verder
Bio-gebouw

Hoe hout te beschermen tegen parasieten zonder behandelingen

Hout beschermen tegen parasieten betekent vooral beschermen tegen vocht. Goed gekruid hout dat wordt gebruikt en opgeslagen in een droge omgeving, wordt bijna nooit aangetast door insecten, schimmels of zelfs parasieten, behalve in gevallen van echt ernstige besmetting. Als de luchtvochtigheid onder controle is, heeft het hout geen speciale beschermende behandelingen nodig.
Lees Verder
Bio-gebouw

Schimmel thuis, remedies en preventie

Schimmel in huis, een schimmel die verschijnt in de vorm van groene of zwarte vlekken op de oppervlakken van muren en plafonds, kan afkomstig zijn van interne bronnen, maar wordt vaak begunstigd door externe bronnen: slecht verlichte en slecht geventileerde omgevingen zijn zijn favoriete habitat. Is het mogelijk om schimmel te voorkomen? Natuurlijk, maar alleen als het uiterlijk wordt vertegenwoordigd door slechte huiselijke gewoonten; anders zal, zoals bij opstijgend vocht, externe infiltraties, etc. nodig zijn om op de constructie in te grijpen met ad hoc ingrepen.
Lees Verder
Bio-gebouw

Koudebruggen, hoe ze te elimineren

Als het gebouw niet goed geïsoleerd is, worden koudebruggen gecreëerd, die structurele punten van het gebouw waar thermische omstandigheden optreden die verschillen van die van de omliggende gebieden: dit verschil beïnvloedt de trend van warmte- en thermische uitwisselingsvelden . Koudebruggen worden gevormd wanneer er discontinuïteit is tussen de materialen waaruit de constructie bestaat: op de contactpunten tussen het gewapend beton en het metselwerk, tussen het metselwerk en de armaturen, of tussen de isolerende omhulling die het gebouw bedekt en de punten het bevestigen van verschillende elementen.
Lees Verder
Bio-gebouw

Hoe koudebruggen te elimineren

Voordat we begrijpen hoe thermische bruggen kunnen worden geëlimineerd, laten we eens kijken wat het is. Koudebruggen vertegenwoordigen gebieden waarin een stroomuitwisseling plaatsvindt en een daaruit voortvloeiende toename van de temperatuurverspreiding. constructie van verschillende materialen.
Lees Verder
Bio-gebouw

Thermische pleister voor de thermische laag

De thermische pleister is anders dan de klassieke bouwpleister. Een gewone pleister wordt gemaakt van een deel van inert materiaal, zoals zand, dat als taak heeft om massa en consistentie aan de pleister zelf te geven, en van een tweede materiaal dat een bindmiddel wordt genoemd, zoals cement. Het bindmiddel werkt als een "lijm" door de inerte componenten bij elkaar te houden.
Lees Verder
Bio-gebouw

Hoe een binnenmuur te isoleren

Om de thermische isolatie in uw appartement te optimaliseren, kunnen we interne isolatie gebruiken. In dit verband laten we u zien hoe u een binnenmuur isoleert, volgens onze instructies. Isolatie van binnenmuren Hoe een binnenmuur te isoleren, nuttige aanbevelingen Benadrukt moet worden dat de isolatie van de binnenmuren mogelijk niet voldoende is om de hoge vochtigheid van de omgeving te beperken!
Lees Verder
Bio-gebouw

Ecologisch huis en duurzame architectuur

Een ecologisch huis heeft, meer dan welke andere structuur dan ook, in de architectuur veel aandacht nodig bij het ontwerp. Het ontwerpen van een ecologisch huis is geenszins een eenvoudige taak: je moet de materialen zorgvuldig kiezen (bv. Biocompatibele coatings), zorgen voor hun oriëntatie, geometrie, aandacht besteden aan schaduw, geschikte oplossingen kiezen om koudebruggen te vermijden en een grotere afmetingen van transparante oppervlakken, rekening houdend met de blootstelling en interne zonering van het pand.
Lees Verder
Bio-gebouw

Hoe u uw huis verlicht

Om het huis te verlichten, kunnen we ook lichtbronnen gebruiken, niet alleen kunstmatige maar ook natuurlijke: in dit geval kunnen we profiteren van zonlicht, grote ramen of dakramen installeren. Maar laten we in detail bekijken hoe we het huis kunnen verlichten met behulp van verschillende oplossingen. Hoe het huis te verlichten, de indicaties Om de natuurlijke helderheid van uw huis te vergroten, zijn dakramen zeer effectieve, transparante afdekkingen die zonlicht binnenlaten: ze passen zich zeer goed aan elke omgeving aan en ze kunnen overal worden geïnstalleerd.
Lees Verder