Categorie Landbouw

GGO en teeltvoorstel
Landbouw

GGO en teeltvoorstel

Voor het eerst heeft de Europese Commissie de lidstaten gevraagd om de teelt van een nieuw type genetisch gemodificeerde maïs toe te staan. Dit is TC1507-maïs, geproduceerd door de Amerikaanse multinational Pioneer. Milieuactivisten vinden deze eis onverantwoord en hebben iedereen herinnerd aan de bedreiging van ggo's voor de biodiversiteit.

Lees Verder

Landbouw

Natural Turkey Breeding

Wie het geluk heeft om op het platteland te wonen, mag de kans niet missen om kalkoenen op een natuurlijke manier te kweken, tussen weilanden en rustieke schuilplaatsen waar de kalkoenen kunnen schuilen voor de elementen. De kalkoen is minstens zo trouw een dier als de hond, hiermee bedoelen we niet dat het mogelijk is om kalkoenen aan de lijn mee te nemen maar alleen dat ze gemakkelijk buiten groot te brengen zijn, niet weglopen en er geen afrastering nodig is.
Lees Verder
Landbouw

GGO en teeltvoorstel

Voor het eerst heeft de Europese Commissie de lidstaten gevraagd om de teelt van een nieuw type genetisch gemodificeerde maïs toe te staan. Dit is TC1507-maïs, geproduceerd door de Amerikaanse multinational Pioneer. Milieuactivisten vinden deze eis onverantwoord en hebben iedereen herinnerd aan de bedreiging van ggo's voor de biodiversiteit.
Lees Verder
Landbouw

Alle praktische tips voor een perfect gazon

Wie van jullie wil geen weelderig groen gazon in golfbaanstijl? Hier zijn enkele tips om een ​​zachte, groene en gezonde grasmat te krijgen. Een groen gazon heeft verzorging nodig, een gazon zonder onderhoud is nog niet uitgevonden… in werkelijkheid kan irrigatie worden geprogrammeerd voor een paar cent, terwijl de rijksten robotmaaiers kunnen gebruiken om het gazon te maaien.
Lees Verder
Landbouw

Gemengde salade in de tuin

Wie van afwisseling houdt, kan niet anders dan een overvloedige gemengde salade van groenten verbouwen. Als we het hebben over gemengde salade, bedoelen we een mengsel dat bestaat uit verschillende soorten salades en radicchio die bijzonder geschikt zijn om samen te kweken en meestal te snijden. Er zijn verschillende soorten gemengde sla op de markt, elk met zijn precieze procentuele samenstelling.
Lees Verder
Landbouw

Hoe de tuin tegen de kou te beschermen

Voordat de strenge vorst begint, moet de oogst van de meest koudegevoelige groenten zoals andijvie, selderij en bloemkool voltooid zijn. Om de tuin tegen de kou te beschermen, zal het nodig zijn om kassen te organiseren, in dit verband hebben we al uitgelegd hoe je een tunnelkas kunt maken. Sommige tuingewassen zullen, als ze niet beschermd zijn, niets opleveren tijdens de winter: sla, radicchio, peterselie, radijs ... ze kunnen alleen in de tuin worden gekweekt in de winter als ze voldoende worden beschermd tegen de kou.
Lees Verder
Landbouw

Hoe de moestuin te cultiveren

Bezit u een klein stukje grond rondom uw huis? Het is misschien een goed idee om er een tuin van te maken. Het hebben van eigen groenten en aromatische planten is een bron van economische besparingen. Maar niet alleen! Een kleine eigen tuin stelt ons in staat om vers en gezond voedsel te eten dat niet is behandeld met pesticiden, conserveermiddelen en andere chemicaliën.
Lees Verder
Landbouw

Hoe vruchtbare grond te herkennen

Er zijn verschillende grondsoorten die worden gekenmerkt door structuur in plaats van door hoeveelheid voedingsstoffen of pH; dus we hebben kleiachtige, leemachtige en zandige bodems. Wat is de meest geschikte grond voor de tuinbouw Zoals elke goede biologische boer zeker weet, hebben groenten, fruit en groenten een gezonde grond nodig om goed te groeien.
Lees Verder
Landbouw

Fruitbomen, snoeien

Onder de bewerkingen die in de tuin moeten worden uitgevoerd om maximale groei en productiviteit van fruitbomen te garanderen, vinden we snoeien. Het is zeker niet een erg eenvoudige taak en moet worden gevolgd door degenen die specifieke kennis over het onderwerp hebben. Waarom is snoeien belangrijk? Snoeien is een noodzakelijke handeling om de groei van meer ontwikkelde bomen en struiken te kunnen beheersen en de vruchtproductie te stimuleren.
Lees Verder
Landbouw

Landbouw: hoe gaat het?

Landbouw in Italië, hoe gaat het? In afwachting van de definitieve nationale gegevens voor 2013, zien we de cijfers van Veneto (beschikbaar gesteld door Veneto Agriculture), een belangrijke regio in de sector. In de landbouw en meer in het algemeen de primaire agrovoedingssector in Veneto is in 2013 zowel het aantal landbouwbedrijven (-6,3) als dat van de voedingsmiddelenindustrie (-0,1) afgenomen.
Lees Verder
Landbouw

Hennep laten groeien

Het kweken van hennep in Italië is legaal zolang de geteelde hennepvariëteit een THC-percentage van minder dan 0,2 bevat en zolang de procedure die is vastgelegd in de Italiaanse wet wordt gevolgd of door de circulaire van de MIPAAF (Ministerie van Landbouw, Voedsel en Bosbouw) nr. .1 van 8 mei 2002.
Lees Verder
Landbouw

Landbouwfinanciering: hier zijn de Agribonds

Unicredit CEO Federico Ghizzoni bij Fieragricola in Verona Agribond is de naam van de 600 miljoen euro financieringslijn voor landbouw die Unicredit in de periode van twee jaar 2014-2015 beschikbaar heeft gemaakt. Namens de boeren die het zullen gebruiken, zal de SGFA Funds Management Company, een overheidsorgaan onder leiding van het Instituut voor de Landbouwvoedselmarkt, garant staan.
Lees Verder
Landbouw

Hoe mandarijnen te laten groeien

De mandarijn is een boom behorende tot de Rutaceae-familie die gekenmerkt wordt door een robuust en diep wortelgestel. Het kweken van mandarijnen vereist geen moeilijke teeltmethoden; het is voldoende om altijd enkele eenvoudige regels in acht te nemen om de planten weelderig te zien groeien en een goede oogst te garanderen.
Lees Verder
Landbouw

Grasmaaier of bosmaaier. Hoe te kiezen

Wie voor tuinonderhoud zorgt, heeft vaak voor dit dilemma gestaan: beter een grasmaaier of een bosmaaier? In de afgelopen tijd hebben grasmaaiers met accu, beter bekend als elektrische grasmaaiers, zich snel op de markt verspreid en zijn ook elektrische motorzeisen parallel gearriveerd.
Lees Verder
Landbouw

Meloen laten groeien, hoe en wanneer

Hoe meloen te kweken: de ideale periode om meloen te kweken, de zorg die aan de teelt van meloen moet worden besteed en alle instructies om met de teelt van meloen te beginnen vanaf het zaad. Om een ​​amateurteelt te starten, is het goed om de meloenvariëteit zorgvuldig te kiezen cultiveren.
Lees Verder
Landbouw

Bodemwieden, wanneer en hoe

Met het wieden van een land bedoelen we het verwijderen van onkruid van het oppervlak met behulp van geschikt landbouwgereedschap. Door de grond te wieden krijg je een onkruidvrije of zelfs zachtere grond. Grondwieden is een natuurlijke wiedtechniek.
Lees Verder
Landbouw

Anti-onkruid tunnel, een praktische oplossing voor de moestuin

Op het gebied van mulchen verspreidt de zogenaamde "anti-onkruid-tunnel" zich snel. Bestaande uit geperforeerde, stijve PVC-buizen, zoals de naam al doet vermoeden, helpt de anti-onkruid-tunnel om onkruid uit de tuin te houden Hoe wordt een anti-onkruid-tunnel gemaakt? De anti-onkruid-tunnel is opgebouwd uit modules van hard en gerecycled PVC.
Lees Verder
Landbouw

Hoe toprot te voorkomen

Tiprot is geen ziekte aangezien het niet door insecten, bacteriën of schimmels wordt veroorzaakt; als we het hebben over apicale rot, bedoelen we een fysiopathie, dat is een probleem dat wordt bepaald door een reeks factoren: het voorkomen van apicale rot betekent direct ingrijpen op de oorzaken.
Lees Verder
Landbouw

Moerbeiboom, tussen gewassen en eigendommen

De moerbeiboom bereikt een hoogte van 10-20 meter. In Italië zijn twee soorten moerbeiboom voornamelijk wijdverspreid: de witte moerbei, botanisch bekend als Morus alba en de zwarte moerbei, bekend als Morus nigra. De moerbeiboom (wit of zwart) heeft niet veel verzorging nodig en kan gemakkelijk in de tuin worden gekweekt voor de productie van bramen, samengesteld fruit.
Lees Verder
Landbouw

Cultiveer arundo donax

De productiviteit van arundo donax als energiegewas kan worden geschat op ongeveer 8-10 ton droge stof per hectare in het eerste jaar van aanplant, 20-25 t s.s. / ha in het tweede jaar en tot ongeveer 30-35 ton. s.s. / ha vanaf het derde jaar, wanneer de teelt naar verwachting volledig operationeel zal zijn.
Lees Verder
Landbouw

Het cultiveren van paniek

De teelt van paniek (panìco) voor energiedoeleinden heeft de voordelen van een goede opbrengst op het gebied van biomassa, een hoge tolerantie voor droogte gecombineerd met gemakkelijke droging in het veld en aanpasbaarheid aan hooimachines. Dit laatste kenmerk bestraft alle meerjarige kruidachtige energiegewassen een beetje, inclusief miscanthus, riet, arundo en distel, maar in geval van paniek is het probleem beperkt.
Lees Verder