Zoekopdrachten

DIY-shampoo voor droog haar


Behandel ikdroog haarhet is geenszins een gemakkelijke taak. Heb je je ooit afgevraagd waarom je haar zo droog is en misschien waarom het gemakkelijk breekt? De eerste kuur voor droog haar begint "van binnenuit": zorg ervoor dat je overdag genoeg water drinkt (de beroemde 8 glazen!) En vul vitamine E, essentiële aminozuren en andere essentiële micronutriënten om het natuurlijke welzijn te behouden van het haar.

Als je naar dit bericht bent gekomen, komt dat waarschijnlijk omdat je op zoek bent naar een recept om er een te makendiy shampoospecifiek voordroog haar. Dan ben je hier aan het juiste adres, hier is hoe je een shampoo bereidt met natuurlijke ingrediënten die geschikt zijn voor de verzorging van droog haar!

DIY-shampoo voor droog haar

Het recept voor een uitstekend DIY-shampoo voor droog haar is beschikbaar op de pagina gewijd aanzelfgemaakte shampoo. Als alternatief voor DIY raden we een natuurlijke shampoo aan op basis van cacaoboter, perfect voor droog haar. Er zijn verschillende producten op basis van cacaoboter op de markt, pas op dat je degene kiest die alleen ingrediënten van natuurlijke oorsprong bevatten, zoals deze 100% natuurlijke cacaoboter-shampoo zonder SLS / SLES en zonder parabenen. Dergelijke shampoos zijn niet altijd op de markt verkrijgbaar, omdat het nicheproducten zijn (er zijn weinig bewuste consumenten in de buurt!) Ze worden in kleine batches vervaardigd.

Naast het gebruik vannatuurlijke shampoo voor droog haar, Raad ik aan om zelfgemaakte maskers en behandelingen te gebruiken zoals hieronder beschreven.

Een natuurlijk masker voor droog haar
Je kunt het ei gebruiken om droog haar nieuwe kracht en glans te geven. Ik weet dat het recept er nogal "walgelijk" uitziet, maar de resultaten lijken binnen een paar behandelingen gegarandeerd te zijn. Het op eieren gebaseerde masker wordt bereid door drie eidooiers, het sap van een citroen en een paar druppels appelciderazijn te mengen. Het verkregen mengsel moet worden gebruikt als een haarverpakking, het moet ongeveer 30 minuten inwerken en dan verder gaan met de klassieke wasbeurt.

De natuurlijke gel voor droog haar of pre-shampoo pack
Naast het geven van instructies voor een zelfgemaakte shampoo, voorzien we je van een recept voor een DIY haargel, speciaal voordroog haar. De gel maakt gebruik van lijnzaad, rijk aan omega-3, eiwitten en micronutriënten zoals vitamine B1, B2, E en F. Lijnzaad is in staat celafbraak tegen te gaan, een nuttige eigenschap bij de verzorging van droog en broos haar.

Deze gel kan zowel worden gebruikt als fixeermiddel voor haar (zoals de klassieke gels die op de markt zijn), als als behandeling vóór de klassieke shampoo, voedende pack-stijl. Hoe ga je verder?

  1. Doe 30 gram vlas in een vergiet (of in een thee-ei) en dompel alles onder in een pan gevuld met 200 ml water.
  2. Breng het mengsel aan de kook en laat het 10 minuten koken: hoe meer de zaden oververhit raken, hoe dichter het mengsel zal zijn.
  3. Laat het na het koken minimaal een paar uur rusten, totdat de gel ontstaat.
  4. Verwijder de zeef of de zetgroep, voeg twee eetlepels citroensap toe aan je natuurlijke gel. Goed mengen.
  5. U kunt uw gel meteen gebruiken of in de koelkast bewaren in een glazen pot of in een luchtdichte dispenser. Het is maximaal een week houdbaar.

Let op: als je lippen ook uitgedroogd zijn, overweeg dan om beter voor je dieet te zorgen door fruit, groenten en ... water bij te vullen!Video: Haarmasker maken voor droog haar (Januari- 2022).