Zoekopdrachten

Hoe bleekmiddel te vervangen


Hoe bleekmiddel te vervangen: natuurlijke alternatieven en tips voor vervang het bleekmiddel. Er zijn bleekmiddelvervangers die een stralende reinheid en hygiëne in gelijke mate kunnen garanderen en zonder enige agressieve werking op stoffen en oppervlakken uit te oefenen.

Daarblekenof natriumhypochloriet dient eigenlijk als desinfectiemiddel, dus u kunt dit product het beste alleen gebruiken als het echt nodig is, en niet alleen om vlekken te verwijderen. Als je vlekken wilt verwijderen kun je het beste een DIY vlekverwijderaar gebruiken.

Helaas zijn we gewend om grote hoeveelheden bleken en voor de meest uiteenlopende toepassingen; bovendien wordt voor het wasgoed de kledingstukken vaak niet voldoende gespoeld, waardoor er resten achterblijven in de weefsels, en dan in contact met onze huid krachtige allergene stoffen worden.

L 'natriumhypochloriet het wordt thuis gebruikt vanwege zijn oxiderende werking, waardoor het wordt gebruikt als bleekmiddel en desinfectiemiddel, in werkelijkheid is het een sporicide, fungicide en virocide; voor de kleding die we dagelijks gebruiken, lijkt het niet overdreven om zo'n krachtig product te gebruiken? Om te begrijpen hoe schadelijk natriumhypochloriet kan zijn (bleken), kijk maar eens naar de waarschuwingsborden op de verpakking.

De twee chemische risicosymbolen met betrekking tot natriumhypochloriet en die aan het begin van deze pagina worden weergegeven, waarschuwen de consument dat het een bijtend en zeer schadelijk product voor het milieu is. Als je het niet voor het milieu wilt doen, doe het dan voor je kleding: deblekenbeschadigt de weefsels.

Hoe bleekmiddel te vervangen

  • Voor veilig en schoon wasgoed

Natriumbicarbonaat heeft een sterk witmakende werking, heeft vlekverwijderende en ontvettende eigenschappen. Voeg een halve kop baking soda toe aan de jouwe natuurlijk wasmiddel voor de wasmachine om schonere was te krijgen. Bovendien elimineert de baking soda de typische slechte geuren van de deur van de wasmachine.

  • Niet alleen voor de was

Voeg een kopje zuiveringszout toe aan een half kopje vloeibare castillezeep, voeg nog een half kopje citroensap en 10 druppels etherische olie van eucalyptus toe. Met deze compound kunt u uw wasgoed ontsmetten en vloeren en tegels desinfecteren.

  • Azijn om schoon te maken en ... te desinfecteren

Azijn heeft een krachtig desinfecterend vermogen. Het kan handig zijn om de was te doen en vloeren te reinigen.

  • Essentiële oliën

Er zijn veel essentiële oliën die nuttig kunnen zijn bij huishoudelijke taken. Hieronder wijzen we op de Tea Tree Oil die een hoge antibacteriële kracht heeft. Het kan in minimale hoeveelheden worden gebruikt.

Wasmiddelen vervangen

Bleekmiddel, evenals andere wasmiddelen, kunnen worden vervangen door doe-het-zelf-preparaten. Sommige recepten worden vermeld in ons artikelZelfgemaakt wasmiddel maken.Video: HOE BEENDEREN EN SCHEDELS SCHOONMAKEN VAN DIEREN Blijf van COLLECTIE (December 2021).