Zoekopdrachten

Paardebloem, eigenschappen en recepten


Depaardebloem, zei ookpaardebloemof wilde cichorei, is een spontane kruidachtige plant uit de familie vanComposiet.Het groeit in heel Italië en kan met enig gemak worden verzameld op onbebouwd land of langs de randen van landpaden.

Hoe paardenbloemen te herkennen?
Het is gemakkelijk te herkennen aan zijn intens gele bloemhoofdjes die sluiten als de zon ondergaat en heropenen bij het eerste licht van de dageraad (dit is waarom depaardebloemhet is ook bekend onder de naamvelden zonnebloem). Na de bloeiwijze depaardebloem "Fruits" door een zilverwitte gevederde bol te presenteren, uitgerust met talrijke apen, het is precies hiervoor "bloem"(wat een bloem!) dat depaardebloemis bekend onder de naamdouchekop.

Paardebloem - Eigendom

Extracten vanpaardebloemze komen veel voor en worden gebruikt als natuurlijke remedies tegen dermatose, obstipatie, aambeien, winderigheid, jicht, cellulitis, vochtretentie, oedeem, slechte spijsvertering, milde hyperglycemie, galstenen, hoog cholesterol…. Op de markt is er geen tekort aan kruidenpreparaten die als natuurlijke remedie worden gebracht of ter preventie worden voorbereid.

Paardebloem - Recepten

  • Detox kruidenthee, een recept voor het bereiden van een kruidenthee op basis van paardebloem.
  • Paardebloemconfituur, het recept voor het maken van bloemenjam paardebloem.
  • Paardenbloem recepten: hoe paardenbloem te koken. De gids voor het bereiden van gerechten op basis van paardebloem zoals de zeer smakelijke gehaktballetjes bij paardebloem en aardappelen.

Tussenreceptenom dewilde cichoreiin de keuken wijzen we op een ander typisch Noord-Italië waar de paardebloemknoppen worden gewaardeerd in olie, azijn of gezouten. Depaardebloem, met de juiste voorbereiding, kan het worden gebruikt ter vervanging van ikappertjes.

Hoe paardenbloem in olie, azijn of zout te bereiden? Na de zoutbehandeling kunnen de paardebloemknoppen in olie of zout worden bewaard. De procedure is heel eenvoudig:

  1. Verzamel de gesloten knoppen
  2. Was de toppen door ze voorzichtig te hanteren
  3. Laat de toppen drogen door ze eerst in een vergiet te leggen en daarna uit te strijken op een droge theedoek.
  4. Vul de bodem van een pot met zout, doe de paardebloemknoppen in dezelfde pot en bedek ze met zout. Laat het 4 of 5 dagen rusten.
  5. Haal na het verstrijken van de dagen de paardebloemknoppen uit het zout, spoel ze grof af onder stromend water en laat ze drogen.
  6. Doe de toppen in een luchtdichte pot en bedek ze volledig met azijn of olie.

Als u worstelt met jam of conserven, vergeet dan niet om goede hygiënepraktijken te respecteren om elk risico op botulisme en andere voedselbesmetting te voorkomen. In dit verband verwijzen we u naar de artikelen:

–Botulisme en zelfgemaakte jam
–Hoe glazen potten te steriliserenVideo: 35 BRILJANTE SCHOONHEIDSHACKS OM PRACHTIG UIT TE KIJKEN (Januari- 2022).