Zoekopdrachten

Hoe een pelletkachel te kanaliserenAlvorens een pelletkachel te kopen, is het goed om te evalueren welk vermogen we nodig hebben om het hele huis goed te verwarmen. Het berekenen van de warmtebehoefte die nodig is om de woning te verwarmen is helemaal niet eenvoudig omdat er rekening moet worden gehouden met factoren als isolatie, de aanwezigheid van isolatie in de muren, het aantal en type armaturen, blootstelling aan de zon ... we zullen het uitleggen hoe het thermische vermogen te berekenen, alleen rekening houdend met de grootte van het huis.

Hoe pelletkachel te kanaliseren, berekening van thermisch vermogen
We moeten weten dat de warmtebehoefte gebaseerd is op het aantal te verwarmen kuubs, in principe rond de 35-40 calorieën per kuub.
Voorbeeld: voor een huis van 100 m2 met een plafondhoogte van 2,5 m geldt (100 m2 x 2,5 m. H) = 250 m3; het te installeren vermogen is m3 250 x Kcal 35 = Kcal. 8750. Benadrukkend dat: 1 Kilowatt = 1000 Watt, 1 thermische Kwatt = 860 calorieën en 1 Kilocaloria = 1000 calorieën, de waarde uitgedrukt in thermische Kw is: 8750 gedeeld door 860 = ongeveer 10,17 Kw, daarom is een fornuis nodig van ongeveer 10 kW van kracht.

Voor meer informatie over de berekening van thermisch vermogen, raden we aan het artikel "Hoe het benodigde thermische vermogen te berekenen" te lezen

Hoe pelletkachel te kanaliseren, installatie
Met de pelletkachel kunnen we het hele huis verwarmen via een netwerk van gecentraliseerde leidingen die de warme lucht kanaliseren die afkomstig is van de verbranding van de pellets. Ze kunnen zorgen voor de verwarming van kamers tot 100 vierkante meter: het wordt niet aanbevolen in huizen met twee of meer verdiepingen, omdat de distributieklep meer vermogen moet hebben met als gevolg een toename van het geluid, wat erg vervelend zou zijn. De warmte kan ook gelijkmatig over alle kamers worden verdeeld, met de mogelijkheid om de temperatuur onafhankelijk in de verschillende omgevingen te regelen.

De kachel moet op een vloerbeschermend oppervlak worden geplaatst; eenmaal geplaatst is het noodzakelijk om een ​​afvalafvoersysteem te creëren door middel van een eenvoudige muurpijp, die kan worden aangesloten op een bestaand rookkanaal. Anders kunnen we een rookkanaal langs een buitenmuur bouwen met dubbelwandige buizen in geïsoleerd RVS. Het verdient de voorkeur om een ​​luik aan de onderkant van het vat te bouwen om het roet op te vangen dat ontstaat tijdens de werking van de kachel.
Vroeger werden metalen buizen gebruikt voor leidingen in huis, nu worden speciale kunststof buizen in polybutyleen en polypropyleen gebruikt die bestand zijn tegen corrosie en elektrolyse. De buizen kunnen op de grond, onder de vloer of langs de wanden worden geplaatst; als alternatief kunt u nepkolommen, bogen of gipskartonwanden van verschillende afmetingen en kleuren maken om de leidingen te passeren.Video: Pelletkachel Bodemvoeder - de werking van Dielle pelletkachels (December 2021).