Zoekopdrachten

Hoe de bollen te planten


Hoe de bollen te planten: instructies opaanplant van bloembollen. Van de beste periode tot het advies voor het storten.

Bollen zijn een vegetatief voortplantingsorgaan. In het apicale gebied van de bol vertakken zich zeer kleine wortels, terwijl in het gebied dicht bij het oppervlak de knop ontstaat die, afhankelijk van de soort, leven geeft aan bloemen of planten.

De bollen zijn bestand tegen ongunstige situaties vanuit zowel klimatologisch als ecologisch oogpunt: kou, droogte, gebrek aan voedingsstoffen in de bodem ... .. Om eventuele tegenslagen het hoofd te bieden, hebben de bollen te maken met lange periodes, genaamd "vegetatieve rust". Laten we in detail kijkenhoe de bollen te planten volgens onze aanwijzingen.

Kweek bollen in potten

De bollen kunnen ook in potten worden geplant. Dit geeft ons de mogelijkheid om bloemrijke terrassen aan te leggen in periodes waarin door temperatuurverschillen andere soorten niet rijp zijn, herfst en winter.

Voorjaarsbloeiende bollen komen het meest voor. Dit zijn bollen die geplant moeten worden in de maanden oktober, november en december. De bekendste zijn tulpen, maar er zijn narcissen, irissen, krokussen, hyacinten en freesia's.

Bestaan bollen die bloeien in de winter, herfst, zomer of lente. In het voorjaar worden daarom de bollen geplant die in de zomer bloeien. Voor meer informatie nodigen wij u uit om het artikel "Bloembollen" te lezen waar u een compleet overzicht heeft van de soorten die in de verschillende periodes van het jaar geplant zullen worden.

Hoe de bollen te planten

Voordat de bollen worden geplant, is het noodzakelijk om de blootstelling te evalueren: de meeste bolgewassen zijn bestand tegen koude temperaturen, maar hebben directe verlichting nodig, dus de beste blootstelling is naar het zuiden. De meeste bollen verdragen echter geen volle zon, daarom geven ze de voorkeur aan een halfschaduw, zelfs als ze naar het zuiden worden blootgesteld. Misschien kun je bollen laten groeien aan de voet van grotere planten, waar de takken de zonnestralen filteren.

Een ander aspect om te overwegen zijn de luchtstromen, vooral voor degenen die in potten groeien, op het terras of balkon. Het schip moet worden beschermd tegen mogelijke stromingen, vooral bij koude wind. Luchtstromen en plotselinge temperatuurschommelingen kunnen de groei van bollen in potten in gevaar brengen.

Hoe bollen in potten te planten

Na het kiezen van de pot, giet je de grond erin: leg op de bodem een ​​basis van zand en grind voor het creëren van een draineerlaag, in staat om het water te laten stromen tijdens het besproeien of regenen, om waterstagnatie te voorkomen

Leg een laag aarde erop en maak kleine gaatjes en plaats de bollen.

De gaten moeten een diameter hebben die gelijk is aan anderhalf keer de diameter van de bol, op een onderlinge afstand van ongeveer 5 cm en op een diepte van ongeveer 10 cm vanaf het buitenoppervlak. De bollen moeten worden geplant met de grotere basis en de wortels naar beneden en met de knop naar boven, klaar om te groeien.

Voor de diepte van deplanten, kunt u vertrouwen op de afbeelding die u hierboven ziet.

Na het graven van het gat bedek je de bollen met een laatste laag aarde, totdat de hele pot gevuld is.

Na de planten, ga verder met een eerste bewatering die de functie heeft van het verdichten en voeden van de verbinding. Als u wilt, kunt u een kleine hoeveelheid kunstmest gieten om de groei van bollen te bevorderen.

Water geven, vooral de eerste watergift, moet frequent zijn en vervolgens afnemen met de komst van koudere temperaturen.

Hoe bollen in de tuin te planten

Het planten van bollen in potten verschilt niet veel van die in de volle grond, op wat werk na.

Bewerk de grond eerst met een diepe graaf om de eerste 20 cm te verplaatsen.

Verwijder de eerste 8 - 10 cm aarde, plaats de bollen op het vlak, afwisselend met verschillende soorten en variëteiten, voor een groot bloeiend effect.

Bedek de bollen met de eerder apart gehouden aarde. Pas op dat de bollen niet verschuiven! Knijp lichtjes met uw handen. Maak nat en vermijd lopen op het gebied.

Hoe u bloembollen verzorgt

De bollen hebben weinig maar constante verzorging nodig. De grond moet licht vochtig worden gehouden. Verdorde stengels moeten uit de planten worden verwijderd. In tegenstelling tot de bloemhoofdjes, mogen de bladeren nooit worden afgeknipt, zodat de plant het sap kan opnemen en de bol nu kan herstellen.

In de meeste gevallen mogen de bollen niet uit de grond worden gehaald, omdat het een soort is die in extreme omstandigheden kan overleven. Degenen die bloembedden of potten voor andere gewassen willen gebruiken, kunnen deze echter verwijderen en opslaan.

Hoe de bollen te bewaren

Bewaar de bollen in een gesloten papieren zak. De zak moet op een droge en donkere plaats worden bewaard. De bollen moeten droog en schoon worden gehouden. Borstel ze voor opslag af met een zeer zachte borstel om eventuele vuilresten te verwijderen.


Video: Planting u0026 Growing Flower Bulbs: How to Grow Tulips in Containers (Januari- 2022).