Zoekopdrachten

Gedroogde bloemen, de gidsDE gedroogde bloemen ze worden veel gebruikt in woninginrichting en vooral in bloemstukken. In dit verband laten we u zien hoe u de bloemen zonder problemen kunt drogen.

Gedroogde bloemen, hoe bloemen te plukken
Niet alle bloemen zijn geschikt om te drogen: orchideeën, tulpen en al die bloemen die erg vlezige bloembladen hebben en rijk zijn aan water zijn niet goed. Maar er zijn rozen, hortensia's en pioenen, langstelige bloemen, mimosa, viooltjes die zich uitstekend lenen om te worden gedroogd. Voor het oogsten verdient het de voorkeur om een ​​specifieke tuinschaar te gebruiken door de stelen van de bloemen onderaan af te knippen: ze moeten namelijk lang blijven staan ​​om de bloemen gemakkelijker te drogen.
Controleer de staat van de bloemen voordat u verder gaat met drogen, ze mogen geen vlekken of laesies hebben.

Gedroogde bloemen, De procedure
Om de bloemen te drogen kunnen we verschillende technieken gebruiken, de eenvoudigste is om ze ondersteboven op te hangen, bij voorkeur verzameld in kleine gebonden bosjes, in een droge en luchtige omgeving, uit de buurt van warmte- en lichtbronnen. De boeketten moeten worden vastgebonden met een rietje of raffia draad om beschadiging van de stelen te voorkomen. Je kunt ze dan op zolder of in de garage aan de waslijn hangen. Zware bloemen met korte steel moeten na een andere manier van drogen volgen. In dit geval heb je een grote bak nodig die de bloemen goed en wat fijn zand bevat. Het zand moet op de bodem van de bak worden gelegd met een laag van enkele centimeters hoog om dan de bloemen te kunnen leggen, die met meer zand bedekt moeten worden. De box moet 15 dagen in de zon (of op een radiator) staan. Na deze tijd verwijdert u met een halfharde borstel heel voorzichtig het stof dat aan de bloem is blijven kleven.

Gedroogde bloemen, bruikbare tips

  • Krijg ook takjes geladen met bladeren of bessen, die dienen om uw gedroogde bloemcomposities origineel te verfraaien en te maken. Takjes klimop, aren, kruiden, eikenbladeren en andere lommerrijke bomen kunnen geschikt zijn. Je kunt ook mos gebruiken voor je composities, zelfs als het drogen nogal langzaam gaat.
  • Voor kleine bloemen of losse bloembladen die kunnen worden gebruikt om linnengeuren en put-pourri te creëren, plaatst u ze gewoon tussen de pagina's van een goed gesloten boek, dat als een pers zal werken en de bloemen binnen een paar dagen perfect zal drogen.


Video: VLOG #22. STYLEN MET DROOGBLOEMEN u0026 NIEUW HAAR (Januari- 2022).