Zoekopdrachten

Dille, eigenschappen en natuurlijke remedies


L 'Dille, Anethum graveolens, is een eenjarige kruidachtige plant die spontaan groeit in weilanden en onontgonnen land met lage en middelgrote heuvels; het gaat over eenofficinale plantzeer gewaardeerd om zijneigendom in feite worden fruit en wortels gebruikt alsnatuurlijke remediein meerdere gevallen.

Om optimaal te profiteren van deeigendomvandillede vruchten worden in de nazomer geoogst en de wortels in oktober.

DEdille zadenze zijn klein met een elliptische vorm, de gele bloemen en gegroepeerd als een paraplu, terwijl de bladeren erg dun, ingesneden en groen van kleur zijn en bijna naar blauw neigen.

Dille-eigenschappen
L 'dillekan rekenen op vijf verschillende actieve ingrediënten:apiolo, fellandrene, limoneen, pineen en saponine. Deze actieve ingrediënten presteren anderseigendom:

  • Krampstillend
  • Aromatisch
  • Karminatief
  • Spijsvertering
  • Galactofore
  • Kalmerend

Detherapeutische eigenschappenvandilleze zien hem betrokken alsnatuurlijke remedieom de spijsvertering te verbeteren, de melkaanvoer bij jonge moeders te stimuleren (terwijl dille niet wordt aanbevolen tijdens de zwangerschap), om daarnaast misselijkheid en koliek te verzachtendillehet is eenremedieom dehikaanhoudend.

Spijsverteringseigenschappen
Bereid een infusie van 10 gram zaden voor elke liter water. Je drinkt 2-3 kopjes per dag om spijsverteringsatonie, moeilijke spijsvertering en nerveuze buikpijn te bestrijden.

Natuurlijke remedie tegen maag- en koliekpijn
Een infusie van 8 gram zaden wordt gedurende 10 minuten in een liter water bereid. We consumeren twee kopjes per dag om twee keer na de maaltijd in te nemen.

Natuurlijke remedie tegen zwelling van de maag
Een infusie van 3 gram dillewortel in 100 gram water wordt bereid. Een kopje na de lunch en een na het avondeten.

Natuurlijke remedie tegen braken
20 gram zaden worden toegediend in een liter water. Laat de zaden 15 minuten trekken. Drink een halve kop per dag.

Natuurlijke remedie voor aanhoudende hik
Giet 2-4 gram zaden in 1/4 water met het sap van een halve citroen.

L 'Dille tijdens de zwangerschap
Contra-indicaties: ga er niet vanuit dat hetdille in de periode van zwangerschap.

Dille in de keuken
In de keuken,dille, de zaden worden geconsumeerd. De zaden zijn een uitstekende smaakstof voor sauzen, groenten, gebraden vlees en likeuren. De zaden worden ook gebruikt voor gebakrecepten.Video: Hoe je op natuurlijke wijze je lichaam van parasieten te ontdoen met slechts 2 ingrediënten! (December 2021).