Zoekopdrachten

Natriumpercarbonaat, de milieuvriendelijke witmakerDe natriumpercarbonaat, natuurlijke witmaker die eruitziet als een wit poeder, wordt verkregen door het zout te verwerken onder toevoeging van het waterstofperoxidemolecuul. Het is niet vervuilend en heeft tegelijkertijd een detergent en een witmakende werking: in detergentia heeft het natriumperboraat vervangen.


De percarbonaat het bevat in feite geen allergene stoffen, het bevat geen fosfor, optische bleekmiddelen of witmakers, en het heeft geen bioaccumulatieproblemen, dat wil zeggen dat het zeer gemakkelijk biologisch wordt afgebroken.
In tegenstelling tot percarbonaat, kunnen optische witmakers die worden gebruikt in de formuleringen van conventionele wasmiddelen (vooral witmakers en bleekmiddelen) verantwoordelijk zijn voor het ontstaan ​​van eczeem en dermatose. Om deze reden verspreidt de gewoonte om natuurlijke producten te kopen zich steeds meer: ​​de meest gewaagden maken thuis hun eigen natuurlijke wasmiddelen en wasmiddelen.

Tot een paar jaar werden natriumboraat (borax) en natriumperboraat gebruikt als natuurlijke witmakers, maar ze zijn door de EU illegaal verklaard omdat ze ook als giftig voor mens en milieu worden beschouwd.

De Natriumpercarbonaat is het ecologische wasmiddel dat vergrijsde en vergeelde kledingstukken nieuw leven kan inblazen, ze lichter maakt en terugbrengt naar hun natuurlijke kleur. Het geeft witte kledingstukken ook een buitengewone glans.

Natriumpercarbonaat, hoe te gebruiken
Het kan zowel in de wasmachine als als voorbehandeling worden gebruikt.

  • In de wasmachine: doe gewoon twee eetlepels percarbonaat in de bak samen met het wasmiddel of direct in de trommel van de wasmachine.
  • Normaal wassen: stel de temperatuur in op 40 graden
  • Hardnekkige vlekken: stel de temperatuur in op 50 graden voor een desinfecterende werking of voor het wassen van hardnekkig vuil zoals vet of kinderpoep
  • Vlekken met de hand aanbrengen: een kleine hoeveelheid percarbonaat rechtstreeks op de vlek verdelen, met warm water bevochtigen en 1 uur laten inwerken. Ga dan verder met normaal wassen.
  • In de vaatwasser: om de vaat te ontsmetten en de binnenkant van de machine schoon en glanzend te maken, giet je naast het vaatwaspoeder een theelepel percarbonaat in de bak.

Natriumpercarbonaat, bruikbare informatie

  • Koel, droog en beschermd tegen licht bewaren.
  • Niet gebruiken op fijne kleding (wol, zijde, leer).


Video: Kleine handige hulpmiddelen voor het organiseren van de keuken ㅣ Koken met kind thuis (Januari- 2022).