Zoekopdrachten

Hoe te verpotten


Wanneer en hoe vetplanten, aromatische planten, kamerplanten of grote planten te verpotten. Advies voor wie tijdens de bloei planten wil overzetten. Verpotten en maan.

Periode voor het verpotten van de planten

De beste tijd voor verpot de planten valt tussen maart en april, maar alleen als ze geen bloemen hebben. Wanneer de potplant in het voorjaar bloeit, wordt verpotten verwacht tot februari. Toch kunt u hetverpottenin de herfst, wanneer de plant klaar is voor vegetatieve rust. Deze regel is ook niet van toepassing op die planten die bloeien in de herfst.

Zelfs in de zomer kun je wat rennenverpotten. In feite kunnen ze dat in de zomerdecanteren(in de koelste uren van de dag) winterbloeiende planten maar ook vetplanten die geen bloemen hebben.

Verpot een plant met bloemen

Waarom te begrijpenwanneer een plant verpottenmoet bloei worden overwogen? Voor de stress! Met het verpotten moet de plant welbijstellenin een nieuwe container of in een nieuwe omgeving.Breng een bloeiende plant overhet betekent dat je de plant zo onder druk moet zetten dat hij, met een goede kans, de bloemen verliest.

Het is in feite niet ongebruikelijk dat een plant na deverpotten, ga en verlies alle bladeren. Als je wildecanteer een plant in volle bloei, doe het maar met de wetenschap dat de plant zich waarschijnlijk niet snel zal kunnen aanpassen aan de nieuwe pot en daarvoor zijn bloemen zal offeren (of stopt met bloeien terwijl de reeds ontwikkelde planten behouden blijven of zelfs vallen). Bijzonder resistente planten kunnen ook blijven bloeien na het verpotten, maar dit is een kleine kans… kortom, je zou heel veel geluk hebben!

Hoe weet je wanneer het tijd is om te verpotten?

Beide planten tuinplanten, beide kamerplanten, om door te groeien, hebben de verpotten. Maar wat begrijp je als het zover is? een plant verpotten en hoe de procedure wordt uitgevoerd verpotten van een fabriek?

Om te begrijpen of het fabriek heeft de verpotten, let op het uiterlijk van het wortelbrood. Als de wortels erg dicht zijn, is het tijd om verpotten, je kunt het werk uitstellen als de wortels het brood van de aarde niet volledig omhullen.

Dus het moet noodzakelijkhaal de plant uit de potom te begrijpen of het moet worden verpot?Nee. Til het op en kijk naar het afvoergat in de pot. Laat die grond die je kunt zien wortels zien? Als u wortels ziet bij het afvoergat van de pot, moet u onmiddellijk verpotten.

Gedurende het jaar de beste tijd voor verpot de planten het is lente of herfst, zoals hierboven uitgelegd.

Wanneer planten verpotten op basis van de maan

De maan heeft een grote invloed op het zaaien en planten. Als je moettransplanteren in de volle grond, over het algemeen heeft het de voorkeur om met de nieuwe maan te handelen. Met de groeiende maan is het mogelijk om de bollen te decanteren of te vermenigvuldigen.

Met de Crescent Moon moeten planten snel nieuwe wortels kunnen vormen en zich beter aanpassen aan de nieuwe omgeving. Daarom is het ook voor het verpotten van elke plant aan te raden om te handelen met een groeiende maan. Met de Crescent Moon is er meer energie, in de bodem, alles groeit en vermenigvuldigt zich.

Hoe planten te verpotten

In deze paragraaf zullen we zienhoe planten te verpottenen vooral,hoe je de plant uit de pot haaltzelfs als het terrein moeilijk te beheren en erg moeilijk lijkt.

Hoe de plant uit de pot te halen

24 uur voor het werk verpotten, geef de plant overvloedig water. Deze procedure is nodig om de wortels voor te bereiden op de verpotten: als de wortels goed gehydrateerd zijn, hebben ze minder last van stress. Niet alleen dat, als het aarden brood hard is, irrigatie door onderdompeling nuttig kan zijn, zelfs vlak voor het verpotten. In de praktijk zul je de grond met water verzadigen om dit te vergemakkelijkenextractie van het aarden brood en de plant uit de oude pot.

Wanneer het aarden brood gemakkelijker te extraheren is, dankzij het water, verwijder dan de oude plant door deze aan het uiteinde van de stengel vast te pakken, vlakbij het kraaggebied (waar de stengel de grond doordringt).

Hoe de wortels voorbereiden

Als de wortels dicht zijn, moet u ze controleren. Wikkel met uw handen de streng wortels voorzichtig af: dit is het meest kritieke moment, pas op dat u de wortels niet breekt. Als de wortels rotten of als je droge of beschadigde wortels opmerkt, knip ze dan af met een steriele schaar.

Maak de nieuwe pot klaar voor het verpotten

Leg op de bodem van de nieuwe vaas een scherf met de holte naar beneden. Dit is handig om het gietwater te laten weglopen zonder stagnatie te veroorzaken.

Bedek de pot met 2 cm geëxpandeerde klei. De geëxpandeerde klei vermijdt waterstagnatie, beschermt daarom de wortels tegen rot en neemt tegelijkertijd vocht op en geeft het geleidelijk af.

Voeg aan de geëxpandeerde kleilaag een paar handvol plantspecifieke aarde toe die je nodig hebtdecanteren.

Leg de plant neer van verpotten in de nieuwe pot en vul met nieuwe aarde de ruimte tussen de pot en het aardebrood dat de wortels omgeeft.

Om ervoor te zorgen dat u alle ruimtes bedekt, drukt u voorzichtig op de grond. Niet irrigeren!

Na verpotten, wacht minimaal 48 uur om de eerste irrigatie toe te dienen en voeg indien nodig meer aarde toe om de grond op niveau te brengen.

De meest voorkomende fouten bij het decanteren van een plant

In deze paragraaf zal ik aangeven wat de meest voorkomende fouten zijn bij het uitvoeren van hetverpotten.

  • Begraaf nooit de kraag van de fabriek, als u dat doet, kunt u schadelijke rot veroorzaken.
  • Begraaf alle wortels, als de onderkant van de kraag en het begin van het wortelstelsel niet voldoende is "gerepareerd ', loop je het risico de plant te doden door blootstelling van de wortels.
  • Denk eraan om niet te bemesten planten zodra verpot. De wortel zal al worden benadrukt voor de verpotten daarom zal het de voedingsstoffen die in de meststof aanwezig zijn, niet kunnen gebruiken.
  • Wacht minimaal 48 uur om de eerste irrigatie toe te dienen.
  • Als u een oude pot gebruikt, was deze dan grondig en desinfecteer deze grondig om te voorkomen dat de plant wordt blootgesteld aan het risico op ziekten.
  • Houd er rekening mee dat de plant na het verpotten zijn blad kan verliezen maar dat u hem hiervoor niet hoeft toe te dienenenorme hoeveelheden kunstmest!Geef de plant wat tijd om zich aan te passen voordat u gaat bemesten.
  • Verpot geen vers gekochte planten! Na de aankoop is het altijd belangrijk om een ​​eerste keer te verpotten, te wachten op de meest geschikte periode (lente of herfst, of zomer als het een winterbloeiende plant is) en ook de grond te vernieuwen door te verpotten.

De bovenstaande regels zijn van toepassing op deverpottenvan dearomatische plantenalleen voorverpot de ficus benjamin.

Nuttig advies: als u jarenlang niet hebt verpot, probeer dan het aarden brood dat aan de wortels verankerd is, te verwijderen om het te vervangen door vruchtbaardere verse grond.

Voorgrote planten verpottenof voor informatie overhoe je een vetplant verpot, Ik verwijs je naar de specifieke gidsen. De algemene regels zijn die in dit artikel, maar er zijn enkele extra tips met betrekking tot het technisch beheer van het bovengrondse deel. Bijvoorbeeld de vette planten ze hebben veel doornen en er moet op worden gelet verpot de vetplant zonder te prikken.

De grote plantenAan de andere kant zijn er logistieke problemen voor het beheer van het gebladerte, dus het zal nodig zijn om het met vellen in te pakken voordat verpotten. De verpotten fruitgewassen mogen nooit worden uitgevoerd tijdens de bloei of wanneer de plant fruit heeft. Voor meer informatie:

  • hoe vetplanten te verpotten
  • hoe je een plant verplaatst


Video: Maak een nieuwe bonsai-nebari. Forceer je bonsai om een nieuwe wortelbasis te vormen (Januari- 2022).