Zoekopdrachten

Huishoudelijk voedselverspilling: Italiaanse prioriteit


Eerste verspil niet. Voor de Italianen is de strijd tegen verspilling het telt meer dan de verbetering van lokale producten, meer dan respect voor het milieu, meer dan veiligheid, eerlijkheid, dynamiek en nuchterheid. Veel meer dan tolerantie.

Wat voor afval? De voedsel verspilling huiselijk Dat zijn vooral die 639 gram voedsel die elk gezin wekelijks in de prullenbak gooit. Voor een waarde van € 6,5 per week en in totaal € 8,1 miljard per jaar.

Om ons te laten zien dat niet verspillen het nieuwe gebod van de Italianen lijkt te zijn, is het rapport van 2014 over huishoudelijk afval door Waste Watcher - Knowledge for Expo, de Expo 2015 Observatory over voedsel, landbouw, milieu en duurzaamheid.

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat Italië onverwacht alert is op verspilling, met name de verspilling van voedsel. Om zichzelf als attent te beschouwen vanuit dit oogpunt zijn 63 burgers op 100; meer dan 48 op 100 vinden lokale producten belangrijk en 47% vindt respect voor het milieu belangrijk.

Veiligheid is een prioriteit voor 42% van de Italianen, eerlijkheid voor 39% en tolerantie voor slechts 12%. Zijn we een land van intolerante mensen? Nee, het is waarschijnlijker dat de meeste burgers bij het rondkijken geen tolerantietekort opmerken, terwijl ze wel serieuze dingen op de huishoudelijk afval.

De voedsel verspilling 60% van het geanalyseerde monster beschouwde het meest ernstige probleem, de verspilling van water met 37% en die van elektriciteit met 20%, waaraan 6% van het gas wordt toegevoegd. Misschien ontbreekt het aan de kennis dat voedselverspilling en energieverspilling hand in hand gaan: 3% van het totale energieverbruik in Italië hangt af van de 'toeleveringsketen' van voedselverspilling, van het veld tot de consument. Bovendien is energie een verspilling die in alle andere aanwezig is.

Aandacht voor voedsel verspillinghet neemt snel toe, gedreven door een grotere gevoeligheid en waarschijnlijk ook door de pijn van de crisis. 81% van de Italianen maakt zich zorgen over het controleren of het eten nog goed is voordat het wordt weggegooid (in januari 2014 was dat 63%).

Veel, 90%, van de respondenten die beweren het etiket te lezen om de vervaldatum van de producten te controleren, terwijl 83 Italianen van de 100 verklaren dat ze het verschil kennen tussen de vervaldatum (binnen) en consumptievoorkeur (ten minste houdbaar tot). Maar het is een ding om te zeggen en iets om te weten: van degenen die zeiden dat ze 'geschoold' waren, toonde slechts 67% dat ze de betekenis echt kennen.

76% vraagt ​​of zou willen vragen om het overgebleven voedsel mee naar huis te nemen naar het restaurant: 30 van de 100 Italianen doen het altijd of vaak, 18 vragen maar de restaurants hebben de containers niet, 28 verklaren zichzelf te verlegen om het verzoek te doen .Video: Voedselverspilling in Nederland. Voedingscentrum (Januari- 2022).