Zoekopdrachten

Aardappelen koken in een snelkookpan


Hoe aardappelen in een snelkookpan te koken: gekookte aardappelen en gestoomde aardappelen. Aardappelen koken in een snelkookpan op een traditionele manier of met de stomen met behulp van de verzegelde kamer van de snelkookpan.

Ik denk dat iedereen weet hoe Kook de aardappelen in een pan conventioneel… waarschijnlijk!

Als je hier bent gekomen, is dat omdat je het niet weet hoe je aardappelen kookt in een snelkookpan, misschien weet je nog steeds niet hoe je jezelf moet regelen met de hoeveelheid water en kooktijden in een snelkookpan ... maar maak je geen zorgen, het is allemaal heel eenvoudig. Een paar begrippen zijn voldoendeKook de aardappelen in een snelkookpanbovendien is het met de snelkookpan mogelijkkook de aardappelenof kook zeop stoomkracht.

Degestoomde aardappelen, naar mijn mening zijn ze lekkerder. De stoommethode is gezonder: de micronutriënten worden niet in de vloeistof gedispergeerd omdat het voedsel niet direct in contact komt met water. In de praktijk behoudt de stoomkookmethode de nutritionele eigenschappen van voedingsmiddelen en ook hun smaak. Laten we geleidelijk verder gaan, laten we eerst behandelenhoe je gekookte aardappelen maakt in een snelkookpan.

Aardappelen koken in een snelkookpan

Om de tijd van te verkorten aardappelen koken in een snelkookpan, je moet de aardappelen schillen en in blokjes van gelijke grootte snijden.

  1. Was de te koken aardappelen goed, schil ze en snijd ze in stukken. Voer het aardappelen om te koken in de snelkookpan.
  2. Toevoegen snelkookpan drie glazen water, zorg ervoor dat het toegevoegde water niet de limiet overschrijdt die op de randen van dezelfde pot is aangegeven.
  3. Sluit de snelkookpan goed af met het juiste deksel.
  4. Zet de pan op hoog vuur.
  5. Wanneer het ventiel sist en stoom ontsnapt, zet dan het vuur lager en reken vanaf dit moment 8 minuten koken voor aardappelen die al in blokjes zijn gesneden. Verleng tot 15 minuten als je hele aardappelen hebt gebruikt, nog met de schil.
  6. Nadat de tijd is verstreken, zet u de vlam uit en tilt u de klepdop omhoog, zodat alle stoom kan ontsnappen.
  7. Als de stoom op is, kan het deksel worden geopend.

Kook de aardappelen in een snelkookpan

De voordelen van het gebruik van desnelkookpanze zijn veel. Allereerst is er een aanzienlijke besparing van tijd en water. Om de aardappelen in een traditionele pan te koken, duurde het gemiddeld 35 minuten.

DeaardappelenvanB' olieze kunnen al geschild in de snelkookpan worden gedaan of gewoon goed geborsteld en gewassen.

Onthoud dat eerder Kook de aardappelen in een snelkookpan, is het beter om eventuele knoppen of zwarte vlekken met een mes te verwijderen.

Kooktijden voor aardappelen in een snelkookpan

De kooktijden die in onze gids worden aangegeven, zijn 15 minuten en verwijzen naar het koken van hele aardappelen.

Als je wilkook de aardappelenal in blokjes gesneden, nemen de tijden af ​​in verhouding tot de grootte van de verkregen stukjes: hoe kleiner de aardappelstukjes, hoe minder tijd het kost om te koken. Voor aardappelen van 4 cm in het vierkant duurt het minder dan 10 minuten, 8 minuten zou voldoende moeten zijn.

Stoom de aardappelen in de snelkookpan

De enige manier om aardappelen in de snelkookpan te koken, is door dat niet te doenkook ze:met de snelkookpan je kunt ook de stomen, nog gezonder omdat het voedsel (in dit geval aardappelen) niet in direct contact komt met vloeistoffen maar alleen met de stoom die in de drukkamer ontstaat.

Voor stoom aardappelen in de snelkookpan je hebt een speciale mand nodig.

De manden voor de stoomkoken in een snelkookpanze zijn gemakkelijk te vinden op de markt en bovendien erg goedkoop. Zorg ervoor dat u een mand koopt die de juiste maat heeft voor die van usnelkookpan.

Onder de beste manden die op de markt verkrijgbaar zijn, noem ik die van Lagostina. Ze kunnen worden overwogenhet bestevoor in roestvrij staaldraad, extreem bestendig en vaatwasmachinebestendig. Bezoek de officiële pagina's voor alle details over de genoemde producten:

  • Roestvrijstalen draadmand voor snelkookpannen met een diameter van 22 cm
  • Stalen roosterkorf voor snelkookpan met een diameter van 22 cm

De prijs is afhankelijk van het gekozen model, maar over het algemeen worden de Lagostina-manden op Amazon aangeboden tegen prijzen variërend van 15 tot 25 euro met gratis verzendkosten. We hebben twee modellen voor snelkookpannen gemeld met een diameter van 22 cm, maar er zijn er voor elke maat.

Hoe de stoommand in een snelkookpan te gebruiken

Bij beide aangegeven typen mand (er is een gesloten type aan de zijkant en een volledig doorspoelend) wordt het voedsel op dezelfde manier gaar: plaats twee glazen water op de bodem van de pan en plaats het mandje dat het voedsel al bevat dat klaar is voor Daar stomen.

Zodra de druk in de gesloten pan is bereikt (dus aangezien u het fluitje hoort), zal de stoom het voedsel in de mand omhullen (in ons geval de aardappelen om te stomen), koken in zeer korte tijd en zonder gebruik van vet.

De kooktijden zijn indicatief die al eerder zijn gezien. Stomen in de snelkookpan slaagt erin om de smaken en textuur van al het voedsel te behouden, niet alleenaardappelen.


Video: Hoe werkt de BK Snelkookpan? (Januari- 2022).