Zoekopdrachten

Hybride planten, betekenis en kenmerken


Hybride planten, wat betekent, wat ze zijn en alle informatie over zaden. Hoe je thuis hybride zaden kunt maken en het verschil kunt maken met transgene zaden.

Hybride planten

Als het aankomt ophybride plantener is veel verwarring, dit vanwege de algemene desinformatie waardoor we debetekenis.

Laten we meteen duidelijk maken dat dehybride plantenze zijn niet het resultaat vanmanipulaties van genetische manipulatiemaar alleen van botanische toewijding. Zo erg zelfs dat het zelfs thuis mogelijk is maak hybride zaden.

Als het aankomt ophybride variëteitenwe verwijzen naar geselecteerde soorten na een gerichte kruising om er leven aan te gevenfabriekmet bijzondere kenmerken van zowel weerstand als productiviteit.

Bij het selecteren van eenhybride variëteit, alles gebeurt volgens de natuur. Het probleem zit niet in de productiemethode van de hybride zadeneerder in commerciële speculatie: degenen die cultiverenhybride plantenhij wordt afhankelijk van maakbedrijven omdat hij dat door te kopen overtuigd isverscheidenheidspeciaal geselecteerd, zal in staat zijn om een ​​goede oogst te hebben.

Het overkomt iedereen: als je planten of zaden koopt, ben je op zoek naar de meest productieve soorten, ook al wordt het succes en de productiviteit van de tuin helemaal niet bepaald doorhybride plantenkeuzes, eerder door onze gevoeligheid en de zorg die we besteden aan de bodem.

In plaats van op jacht te gaanhybride plantenmoet een goede boer - vooral als hij een liefhebber van de natuur is - karakteristiek nastreven en een zaadje kopen van een oude variëteit, om te profiteren van een veel geschiktere teelt voor het plaatselijke grondgebied. Op deze manier heb je betere oogsten en ben je in staat een erfgoed te verdedigen dat met uitsterven bedreigd wordt.

Transgene zaden

DE zaden transgeenze hebben niets te maken met ihybride zaden! Een transgeen zaadje is het resultaat van genetische manipulatie en is gelabeld met de initialenGGO, genetisch gemodificeerd organisme.

AiGM-zadeneen reeks edelstenen wordt ingevoegd, gewijzigd of verwijderd. Zo krijgt mennieuwplant die anders in de natuur niet zou bestaan.

De eerste genetisch gemodificeerde plant dateert uit 1983. In dat jaar transformeerde een groep wetenschappers tabak door een gen in te brengen dat het resistenter tegen antibiotica kon maken. Tegenwoordig worden transgene zaden ontwikkeld om beter bestand te zijn tegen pesticiden, zodat er tijdens de teelt minder arbeid nodig is. GGO-planten zijn ontwikkeld om specifieke kenmerken te hebben, zoals een hoge productiviteit, uitstekende weerstand, het vermogen om fruit te produceren met standaard vormen en kleuren ...

Hybride planten F1

EENhybride planthet wordt over het algemeen aangeduid alsHYBRIDE F1. Het acroniem F1het betekent"Eerste generatie" en geeft in feite het resultaat aan van de kruising tussen planten van hetzelfde geslacht maar met enkele verschillende kenmerken.

Kunnen hybride plantenzaden worden geplant?

Wanneer we eenhybride plant F1, in de oogsttijd zullen we een plant hebbenF2, een tweede generatie. Als we opnieuw zaaien, krijgen we andere kenmerken van de F1-plant omdat de genen door elkaar worden gehaald en de selectie wordt gemaakt om de eerste lijn vanhybride planten. Met F2 zal de plant verschillende kenmerken vertonen die met het blote oog vaak niet zo duidelijk zijn.

In praktische termen dehybride plantenze kunnen meerdere keren worden gekweekt en gezaaid, maar exact dezelfde vorm van de vrucht mag niet worden verwacht, noch dezelfde opbrengst van de "eerste generatie" zaden.

Hoe hybride zaden te maken

Tuinliefhebbers bereiken nog een fasegeëvolueerd, kan vragen stellen over deplanthybridisatie of eenvoudiger, ophoe je hybride zaden maakt.In het laboratorium worden twee verschillende planten, afgeleid van zuivere lijnen, gebruikt om hybride zaden te maken. Deze planten zijn gekozen op basis van interessante kenmerken. Kunstmatige bestuiving wordt uitgevoerd en de zaden worden gekweekt op een geleiachtig substraat en onder specifieke lampen om hun groei te versnellen.

Zelfs in huis en in de tuin is het mogelijkmaak hybride planten en zaden. Lees voor alle instructies de gids met de titelhoe je een plant hybridiseert.


Video: What is Bonsai? (Januari- 2022).