Zoekopdrachten

Hoe de cactus te genezen


Hoe zorg je voor de cactus: instructies voor het kweken van cactussen in de tuin (buiten, in de grond) of in potten (thuis of in de tuin). Van grond tot bemesting, van irrigatie tot aanplant.

Heb je er ooit aan gedacht om de tuin te verfraaien met vetplanten? Ze hebben geen speciale zorg nodig ... daarom zijn ze ideaal voor degenen die geen groene vingers hebben! Onder de bijzonder geschikte vetplanten, van cultiveren in de tuinof thuis vinden we de cactus, een succulente sierplant afkomstig uit de woestijnen van Mexico en verschillende delen van Zuid-Amerika. De cactus heeft grotere bloemen dan de stengel en bladeren die uit de tepelhoven komen. Op deze pagina zullen we zienhoe cactus te genezen na enkele nuttige aanwijzingen.

Cactus, zorg

De cactus, zoals alle vetplanten, heeft het de mogelijkheid om grote hoeveelheden water op te slaan in de stengel, bladeren en wortels, zodat het zeer lang kan overleven zonder watertoevoer. Het kan ook overleven in vijandige omgevingen met temperaturen boven de 50 ° C en verdraagt ​​zelfs kou. Velen weten dit niet, maar verschillende vetplanten verdragen zelfs temperaturen onder de -10 ° C. Welke vetplanten tolereren niet,cactusinclusief waterstagnatie en een te hoge luchtvochtigheid. Om deze reden zullen we zien wat dezorgworden toegewezen aan deze fabrieken.

Hoe de cactus te genezen

Hier zijn de behoeften van deze vetplant.

Licht
De cactus het heeft veel licht nodig, daarom is het beter om ze in de heetste delen van de tuin te plaatsen, dat wil zeggen, de zonnigste. Blootstelling aan de volle zon is verplicht bij het kweken in de volle grond, in de winter moet de zon dat zelfs kunnendroge plant en aardena frequente seizoensregens.

Grond
II cactus geeft de voorkeur aan poreuze en doorlatende grond vermengd met zand, verkrijgbaar in kwekerijen of in bricocentra: het is goed om hier rekening mee te houden als je besluit een cactus in tuinpotten te planten maar ook als je wilt kweek cactus in de volle grond. De grond zal namelijk gecorrigeerd moeten worden zoals uitgelegd op de pagina “hoe een cactus te planten”.

Naast het opnemen van het zand in de bodem (om de afwatering te vergroten), raden wij u aan om korrelig materiaal van geëxpandeerde klei in de meest oppervlakkige lagen van de bodem en over het gehele oppervlak op te nemen. Om een ​​idee te krijgen van het materiaal dat u nodig heeft, verwijzen wij u naardeze Amazon-pagina, waar een zak geëxpandeerde klei in granulaat wordt aangeboden voor 12,80 euro met gratis verzendkosten. Om te besparen op beplanting kun je klassieke geëxpandeerde klei, met een grovere korrel (veel goedkoper) en niet in fijne korrels zoals aangegeven, toevoegen aan de bodem van het plantgat.

Een andere aanbeveling betreft de aanschaf van zand: pas op dat je geen bouwzand koopt, deze bevatten sporen van ongewenste materialen.

- Kunstmest
Tijdens de groeiperiode heeft de cactus mest nodig om de juiste hoeveelheid mineralen te hebben: hij heeft stikstof nodig voor een weelderige groei, kalium voor de bloei en fosfor om de goede ontwikkeling van de wortels te bevorderen. In de herfst is het een goed idee om te bemesten met kaliumsulfaat. Kalium verhoogt in feite de tolerantie van deze planten voor kou.

Waar kaliumsulfaat kopen? In tuincentra, bij agrarische consortia of door te profiteren van online verkoop. Op Amazon wordt een pakket van 1,25 kg kaliumsulfaat aangeboden tegen een prijs van 19,20 euro met gratis verzending. Het is handig voor alle planten die bang zijn voor de kou.

Voor alle informatie verwijs ik je naar de pagina:Vitax kaliummeststof

Als u deze eenvoudige aanwijzingen volgt, de uwecactus het zal lang leven en zal de winter kunnen overleven, zelfs als het buiten wordt gekweekt.

-Water
Over het algemeen moet de cactus slechts een paar keer per maand water krijgen, maar met aanzienlijke hoeveelheden water: in de winter, als het metabolisme van de plant vertraagt, is het essentieel om niet zozeer het aantal gietbeurten als de hoeveelheid van geleverd water. Te veel water zorgt ervoor dat de wortels gaan rotten, een fenomeen waar de cactus erg gevoelig voor is. Houd daarom ook het weer in de gaten: bij regen of hoge luchtvochtigheid moet de irrigatie volledig worden stopgezet.

Waarschuwing: behandel de cactus met voldoende bescherming en buiten het bereik van kinderen.


Video: Cactus Gekregen Wat Er Mee Te Doen (Januari- 2022).