Zoekopdrachten

Bespaar op verwarming


Voor bespaar op verwarming er zijn veel strategieën die moeten worden geïmplementeerd. In ons gidsartikel "hoe te besparen op verwarming " we hebben al zes effectieve strategieën gezien voor degenen die geen grote veranderingen in hun structuur willen aanbrengen. Wie wil bespaar op verwarming en bereid is nog een paar investeringen te doen, kan het volgende erg nuttig vinden.

Bespaar op verwarming minder dan 200 euro investeren
Heb je al overwogen om een ​​slimme thermostaat aan te schaffen?
Thermoregulatie stelt je in staat sparen grote hoeveelheden energie die het verbruik optimaliseren zonder het comfort te benadelen. Er zijn thermostaten op de markt die ook vanaf de smartphone te bedienen zijn. De initiële investering is minimaal en de voordelen zijn talrijk.
Warmtereflecterende panelen kunnen de warmte van uw radiatoren versterken. Ze kosten ongeveer 10 euro per vierkante meter en zijn eenvoudig te installeren.

Bespaar op verwarming investeren van 500 tot 3.000 euro
Heb je ooit gehoord van pelletkachels? Er zijn ook modellen veel goedkoper dan 500 euro maar goden te hebben besparingen op lange termijn is het beter om de initiële investeringsquota te verhogen. Met een pelletkachel, om een ​​kamer van ongeveer 90 vierkante meter te verwarmen, kom je aan het einde van de winter sparen 150 euro vergeleken met een aardgasketel of zelfs ongeveer 600 euro als de vergelijking met een diesel- of LPG-verwarmingssysteem is.

Bespaar op verwarming, de ketel
Wie wil er echt bespaar op verwarming moet serieus de mogelijkheid overwegen om het waterverwarmingssysteem te veranderen. In aanvulling op thermische zonne-energie, warmtepompen of dezelfde palletkachels kunnen worden gebruikt om huishoudelijk water te verwarmen. Pelletkachels kunnen naast het verwarmen van het huis ook warm water produceren om zo afscheid te nemen van boilers, elektrische boilers of te oude boilers!

Bespaar op verwarming en op de airconditioner
Voor sparen beide op verwarming in de koude maanden en op de airconditioner in de zomermaanden is het mogelijk om te focussen op thermische isolatie met perfecte isolatie van het gebouw en een warmtepomp te gebruiken. Een warmtepomp onttrekt energie aan de buitenlucht om het huis en water te verwarmen of om de kamers te koelen. Als het gaat om warmtepompen, zijn lucht / lucht, lucht / water en geothermische oplossingen beschikbaar. Met een warmtepomp is het mogelijk om de schadelijke CO2-uitstoot met ongeveer 1.500 kg per jaar te verminderen.

Bespaar op verwarming, het terugvorderen van initiële kosten
We hebben al gezien hoe dit mogelijk is afschrijven en recupereer de initiële kosten van een pelletkachel. Net als bij de kachel, geven ook de andere energiezuinige systemen het geïnvesteerde geld terug en doen het met rente! Wie een warmtepomp van de nieuwste generatie installeert - duurder - zal de kosten binnen 5 jaar kunnen terugverdienen en gezien de levensduur een besparing na aftrek van kosten van ongeveer 15 duizend euro.

Met een warmtepomp of met systemen zoals de zonne-open haard u bespaart beide op verwarming beide voor uitgaven in verband met het airconditioningsysteem. Bovendien hebben alle kosten die worden gemaakt om de energie-efficiëntie van een gebouw te optimaliseren recht op belastingaftrek van 50-60% of hebben ze toegang tot de thermische rekening of, in het geval van fotovoltaïsche systemen, het energieverkoopsysteem dat gewoonlijk wordt genoemd "ruil ter plaatse ".Video: Tien tips om te besparen op Gas! (Januari- 2022).