Zoekopdrachten

Energie-efficiëntie: Italië is op de goede weg


Energie-efficiëntie? Italië lijkt op de goede weg als het waar is, want het is waar dat ons land eind 2012 65% van de besparingsdoelstelling heeft bereikt energiek verwacht in 2016. Volgens Rino Romani, hoofd van de UTEE-technische eenheid van deEnergie-efficiëntie van ENEA, stimuleringsmaatregelen van de overheid voorenergie-efficiëntie eind 2012 maakten ze het mogelijk om maar liefst 80.000 GWh aan jaarlijks verbruik te besparen.

De geruststellende gegevens kwamen naar voren tijdens de conferentie 'Energie-efficiëntie: de ideale tool om de 20-20-20 doelstellingen te behalen 'georganiseerd door ENEA in het kader van Smart Energy Expo 2013 in Verona. Hij was aanwezig namens het Agentschap Rino Romani, Hoofd van de UTEE-technische eenheid van deEnergie-efficiëntie.

L 'energie-efficiëntie het hangt samen met technologische verbeteringen, maar ook met bewust en verantwoord omgaan met energiegebruik. De economische voordelen voor gebruikers, zodra de verbeteringen betrekking hebben op eenergietekort, zijn direct zichtbaar aan de besparingen op de rekening en bij sommige ingrepen vindt, mede dankzij nationale en lokale stimuleringsmaatregelen, het herstel van de investering plaats op korte tot middellange termijn. De doelstellingen van deenergie-efficiëntie ze strekken zich uit van de industriële sector tot de commerciële, transport- en huishoudelijke sector.

Te doen energie-efficiëntie het is niet alleen handig vanuit milieuoogpunt, maar ook vanuit economisch oogpunt. Een voorbeeld zijn de interventies rond de gebouwen waaraan de EU-richtlijn 31/2010 is gewijd: volgens RSE - Research System Energiek, aanwezig op Smart Energy Expo 2013, in het geval van gebouwen, is het de moeite waard om verder te gaan dan de minimumvereisten omdat de totale kosten van het gebouw in minder dan dertig jaar worden afgeschreven.

De richtlijn 2010/31 / EU over prestaties energie in de bouw streeft het ernaar het verbruik te verminderen energiek en de toename van het gebruik van kracht uit hernieuwbare bronnen, in lijn met de noodzaak om de energieafhankelijkheid van de Europese Unie en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.Video: The value of Dynasource the first experiences (Januari- 2022).