Sollicitatiegesprekken

Masten? Alles Naar school van de bomen


Meester bomenja, zij, die de wereld van de natuur vertegenwoordigen, nemen de stoel mee Anna Cassarino om te leren hoe kostbaar er om ons heen is en hoe belangrijk het is om het te respecteren. Het maken vanmasten het is een metafoor voor het project "Op school van de bomen" waarmee Anna door heel Italië reist en volwassenen en kinderen aanspreekt met een taal die verre van de technische is, en een beetje saai, vaak gebruikt in het verleden.

1) Waaruit bestaat uw project dat de masten ziet? En wat is het doel ervan?

Het project Op school van bomen is in het leven geroepen om het voor iedereen mogelijk te maken een basiskennis te hebben van hoe de natuur werkt, dankzij een beknopte en duidelijke vertelvorm. Hoe er waren masten.

2) Waarom precies bomen? En hoe komt het dat de jouwe meesterbomen zijn?

Ik heb bomen een bevoorrechte plek gegeven omdat zij de levende wezens zijn met het grootste algehele positieve effect op het milieu, maar slechts weinigen houden hier rekening mee, aangezien het onderwerp nog steeds te onderschat is, in plaats daarvan moeten we bomen als echt onthouden masten. Iedereen heeft nu toegang tot deze kennis via de site www.ascuoladaglialberi.net met veel kolommen en nuttige artikelen. Om meer te weten te komen, zijn er de 6 boeken die ik heb gepubliceerd, workshops, uitvoeringen, conferenties, installaties, tentoonstellingen.

3) Werkt u of heeft u met name monumentale bomen verzorgd?

Voordat u over de hoofdbomen nadenkt, introduceert u de monumentale bomen het was de eerste stap die ik zette om interesse in bomen te wekken. Daarom heb ik alle Italiaanse provincies bezocht en vanaf mijn site kan iedereen weten welke er zijn, hoe ze te bereiken, wat ze kenmerkt, welke ecologische functies ze hebben. Ook zij zijn een beetje masten. Ik ben de enige in Italië die zo'n grondig werk heeft verricht.

4) Hoe en wanneer is uw interesse in de relatie tussen kunst en ecologie ontstaan?

Twintig jaar geleden, na een reis langs drie maanden in MexicoIk werd getroffen door de natuur die zich in de tropen met een grotere impuls openbaart, dus begon ik me eerst met schilderijen aan dit onderwerp te wijden, aangezien het visuele beeld vaak de eerste interesse opwekt. Daarna heb ik geleidelijk het onderwerp uitgebreid en verdiept en de manier om het te behandelen, tot aan de verkiezing van de masten en creëer het project Op school van bomen.

5) Welke middelen en technieken voor communicatie en bewustwording gebruikt uw school? Is het voor iedereen toegankelijk?

Ik gebruik schrijven en verhalen, met ondersteuning van schilderkunst, fotografie, le milieu-installaties - hier zijn de masten protagonisten - en alle creatieve vormen die het gemakkelijker en aangenamer maken om het onderwerp te benaderen, vaak en gewillig behandeld met te technische en uitgebreide taal. Natuurlijk masten. Iedereen met nieuwsgierigheid en een beetje goede wil kan van mijn school leren, zelfs maar een kwartier per dag, maar met aandacht en standvastigheid.

6) Zijn er bepaalde initiatieven die u, zelfs als u meesterbomen gebruikt, richt tot de kleintjes en / of scholen?

Alles wat ik voorstel, kan gemakkelijk worden begrepen vanaf de leeftijd van 10. Als ik ermee te maken heb kinderen kleiner, vereenvoudig ik, maar ik behoud dezelfde argumenten, die nog steeds de aandacht trekken. Vaak heb ik te maken gehad met scholen, maar ik kwam langs bibliotheken of rechtstreeks van geïnteresseerde docenten die mij kennen.

7) En met openbare besturen, lokaal en niet?
Ik zou heel graag cursussen, workshops en verhalen willen doen voor degenen die in openbare lichamen werken, maar tot nu toe was het onmogelijk. Tot dusverre de masten waren niet toegestaan.

Als je dit interview leuk vond, blijf me dan volgen op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest en… ergens anders moet je me vinden!


Video: Summer School 2019Anatoly Klypin 1 (Januari- 2022).