Sollicitatiegesprekken

Macrolibrarsi nodigt ons uit op de Self-Sufficiency Farm


Macrolibrarsi na meer dan 10 jaar wordt het ook een fysieke, agrarische, "groene" plek. Het worden educatieve kampen en cursussen, workshops en echt eten. Hij heeft de Self-Sufficiency Farm uitgevonden en de jonge maker vertelt ons erover Francesco Rosso. Het is gelegen in de Romagna Apennijnen, aan de rand van het Casentino Forest Park, met een adembenemend uitzicht waardig Macrolibrarsi, binnen de berggemeenschap van de Cesenate Apennijnen (Bagno di Romagna).

1) Wanneer is deze Macrolibrarsi Farm geboren en waar bevindt deze zich?
Het Self-Sufficiency Farm-project werd geboren in 2009, toen Macrolibrarsi, heeft besloten om ongeveer 70 ha grond te kopen in de Romagna Apennijnen, aan de rand van het Casentino Forest Park, een prachtige plek.Macrolibrarsi houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met het welzijn van lichaam, geest en ziel en heeft gekozen voor een adembenemend panorama en deels ongerepte natuur.

2) Met welke missie werd Macrolibrarsi bedacht?
De missie van de boerderij hervat die van Macrolibrarsi. Het doel is om te leven in een wereld van bewuste en gezonde mensen. MetMacrolibrarsi, door cultuur werken we aan bewustwording, op de boerderij is het doel om bewustwording om te zetten in realiteit. Hier is dus een plek waar we cultiveren met respect voor de natuur, waar we onszelf op een gezonde manier voeden met zelf geproduceerd voedsel, waar groene gebouwen meer energie produceren dan ze verbruiken. Macrolibrarsi heeft een ontmoetingsplaats gecreëerd waar holistische disciplines kunnen worden verkend en de ware link tussen mens en natuur kan worden herontdekt.

3) Waarom heb je ervoor gekozen om je te concentreren op permacultuur?
Daar permacultuur past perfect bij wat het project is Macrolibrarsi omdat het zich bezighoudt met het creëren van menselijke nederzettingen die in de loop van de tijd duurzaam zijn. Dit is precies een van onze doelstellingen bij de Fattoria. Creëer een groot ecosysteem waar de rationalisatie van hulpbronnen centraal staat bij beslissingen.

4) Hoe ga je ermee om?
We hebben La Fattoria ontworpen door middel van een "gedetailleerd model" en proberen vast te houden aan de principes van permacultuurdoor natuurlijke processen te observeren om onze interventie te optimaliseren, het gebruik van niet-hernieuwbare bronnen te minimaliseren en technologie te beïnvloeden. We waarderen vooral de biodiversiteit dus we hebben veel verschillende culturen: granen, moestuinen, boomgaarden, heggen, aromatische planten, meren, bossen, voedselbossen, kas. Er is geen tekort aan weilanden met dieren die vrij kunnen krabben en rennen en uiteraard volledig ongerepte gebieden zoals vereist door permacultuur.

5) Doe je er ook cursussen en workshops, met Macrolibrarsi, over?
Dit is het vierde jaar dat we een permacultuur in the Farm: twee intensieve weken met ongeveer dertig mensen inclusief deelnemers, docenten en wwoofers (vrijwilligers). Hierdoor ontstaat een groep mensen gedreven door gemeenschappelijke waarden en is de sfeer altijd spectaculair. Mensen maken de cursus af met alle vaardigheden om een ​​permacultuurplek te kunnen ontwerpen die hun huis, hun bedrijf, hun stad of hun droom is. De boerderij met Macrolibrarsi het organiseert ook kortere en meer specifieke cursussen over synergetische landbouw, voedsel bos, hernieuwbare energie en zelfbouw.

6) Welke reactie heb je vanuit het territorium, voor permacultuur en op de kwesties waar Microlibrarsi al mee te maken heeft?
We bevinden ons in de eerste jaren van experimenten - de planten groeien, we renoveren nu de eerste ruïnes, we zijn nog niet onafhankelijk vanuit energieoogpunt - en er is nog steeds geen tastbaar bewijs van wat we willen communiceren. We worden geobserveerd en er is veel nieuwsgierigheid. Paradoxaal genoeg hebben we meer interacties met mensen uit het buitenland dan in het gebied, maar ik denk dat er de komende jaren een ommekeer komt en dat we in staat zullen zijn om lokale gemeenschappen.

7) Hoe is het mogelijk om met u samen te werken en / of tijd met u door te brengen?
Binnen 1-2 jaar zouden we het nieuwe moeten inluiden bio-boerderij, momenteel in aanbouw. Tegenwoordig is het mogelijk om deel te nemen aan cursussen en open dag dat we periodiek organiseren en vrijwilligerswerk doen via de organisatie Wwoof Italia.

Als je dit interview leuk vond, blijf me dan ook volgen op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest en… elders moet je me vinden!


Video: Self-sufficient haven on Kangaroo Island. Self-sufficient gardens. Gardening Australia (December 2021).