Bio-gebouw

Ecologisch huis en duurzame architectuur


EENecologisch huis, meer dan enige andere structuur, in de architectuur, heeft het veel aandacht nodig voor het ontwerp. Het ontwerpen van een ecologisch huis is geenszins een eenvoudige taak: je moet de materialen zorgvuldig kiezen (bv. Biocompatibele coatings), zorgen voor hun oriëntatie, geometrie, aandacht besteden aan schaduw, geschikte oplossingen kiezen om koudebruggen te vermijden en een grotere afmetingen van transparante oppervlakken, rekening houdend met de blootstelling en interne zonering van het pand.

De oriëntatie van Ecologisch huis
Aangezien de specifieke constructiepositie niet kan worden genegeerd, kan deze generaliserend worden gesteldecologisch huishet moet 30-40% van zijn bruto oppervlak op het zuiden hebben om de zonnestraling in de winter te maximaliseren en oververhitting in de zomer te voorkomen.

De ideale isolatie vanEcologisch huis
EENecologisch huismoet het laagste energieverbruik garanderen, onderhouden "natuurlijk"een optimale vochtigheidsgradiënt en perfect thermisch geïsoleerd. Een .... bouwenecologisch huismoet gericht zijn op het elimineren van koudebruggen en het maximaliseren van de isolatie door de gebouwschil te versterken. In deze context zou het passend zijn om een ​​laag op de buitenmuren aan te brengen. De isolatie van eenecologisch huishet gaat niet alleen om muren en plafond. De ideale isolatie van een gebouw moet een plaat tegen de grond bevatten.

De energiebronnen van éénEcologisch huis
Een fotovoltaïsch dak is slechts een van de vele opties. EENecologisch huiskunnen profiteren van een breed scala aan oplossingen die schone energie gebruiken. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Zonneschoorsteen voor optimale luchtcirculatie
  • Luiken op zonne-energie om de zonwering aan te passen
  • Zelfklevende fotovoltaïsche panelen voor directe energieproductie
  • Zonneboiler voor waterverwarming
  • Solar Thermal System voor thuisverwarming
  • SolarCooling-systeem voor ruimtekoeling

De rol van domotica in éénecologisch huis
In eenecologisch huisHuisautomatisering kan een fundamentele rol spelen: programmering en automatisering - voorrechten van domotica-technologie - kunnen aanzienlijke energiebesparingen garanderen.

De ideale verlichting in éénhuis ecologisch
Met de'duurzame architectuurer is een tendens om het verbruik van kunstlicht te verminderen door gebruik te maken van het natuurlijke licht van de zon. Het is ongelooflijk hoe lichtomstandigheden het welzijn van een omgeving kunnen beïnvloeden. Op zolder kunt u profiteren van het licht dat van boven komt door dakramen te plaatsen. Dit is de zenit licht, een licht dat minder wordt beïnvloed door de oriëntatie van de kamer en dat de omgeving diep verlicht, waardoor het comfort toeneemt.

Dakramen, dakramen en grote ramen kunnen het energieverbruik dat gepaard gaat met kunstmatige verlichting tot een minimum beperken, en als ze verstandig zijn geïnstalleerd, kunnen de armaturen helpen besparen op airconditioningsystemen. De ramen aan de gevel, gecombineerd met de dakramen, activeren, indien geplaatst in dezelfde kamer, het schoorsteeneffect, uitstekend om te besparen op airconditioning: de warmere lucht, lichter, komt uit de dakramen en roept de frisse lucht op van de buitenkant.

Mogelijk bent u geïnteresseerd in |Ontwerp van een ecologisch huisVideo: Op bezoek bij het Passiefhuis van Patrick Huitema in Zwolle (Januari- 2022).