Gidsen

Hoe piepgeluiden te elimineren


In dit artikel behandelen we choe piepgeluiden te elimineren, die kleine geluidjes die op de lange termijn erg vervelend worden. DE piept ze kunnen zich in verschillende contexten manifesteren. Een klassiek voorbeeld wordt weergegeven door de scharnieren van de deuren, van de ramen die wrijving veroorzaken op het onderliggende oppervlak. Maar het kan de deur van een meubelstuk in de keuken zijn: in dit geval is het probleem de scharnieren die gesmeerd moeten worden. Het zijn natuurlijk vaak triviale piepjes die met een simpele smering precies op te lossen zijn ... maar het is niet altijd genoeg! Laten we in detail kijken hoe piepgeluiden te elimineren na enkele nuttige aanwijzingen.

Hoe piepjes te elimineren, smering
De winkels van het Brico-centrum hebben volledige compartimenten voor smeermiddelen, maar deze blijken schadelijk voor het milieu te zijn. Olijfolie is een volledig effectief natuurlijk alternatief: voor het aanbrengen, reinigt u de scharnieren voorzichtig met een wattenstaafje dat goed is gedrenkt in een oplossing van olijfolie en bijenwas.
Meer problematisch is het aanbrengen van olie als het probleem deuren en ramen betreft. In dat geval moet u:

  • verwijder de deur, het raam van de scharnieren
  • Bestrooi de binnenkant van het scharnier en de scharnierpen met het doe-het-zelf-smeermiddel en pas op dat je niet te veel aanbrengt om nadruppelen te voorkomen.

Voor deze ingreep wordt de tussenkomst van twee personen aanbevolen: wie optilt, is moeilijk nauwkeurig genoeg te zijn om de deur of het raam weer op zijn scharnieren te zetten.

Hoe piepjes te elimineren, vulplaatjes plaatsen
Wat als de scharnieren niet aanleiding gaven tot het probleem van piept?
Na verloop van tijd hebben binnendeuren en ramen de neiging om interferentie tussen het frame en het oppervlak te creëren: meer dan piepen, het zijn eigenlijk kraken. In dit geval is het noodzakelijk om door te gaan met het aanbrengen van een opvulstuk op het scharnier van de deur of het raam: de structuur zal meer van de grond komen en zal niet tegen het horizontale oppervlak eronder ingaan.
Ook hierin is het nodig om de betreffende structuur te verwijderen, maar niet alleen: eenmaal verwijderd, moet u de diameter van de scharnierpen meten en vervolgens naar de dichtstbijzijnde ijzerhandel of brico-centrum gaan om de dikte van de juiste diameter te kopen.
Over het algemeen zijn veel voorkomende ringen voldoende en moeten ze met een zeer lage dikte worden genomen. In dit geval is het gemakkelijker om de dikte te beheren en eventueel meer toe te voegen.

Let op de dikte: als deze te hoog is, bestaat het risico van interferentie tussen de deur en het kozijn, dit zou verhinderen dat de deur sluit, wat nog ergere problemen veroorzaakt… .. anders dan kraken!


Video: How to remove and clean filter on Beko Washing Machine u0026 keep it Hygienically Fresh (Januari- 2022).