Windkracht

Micro wind voor woningen


Er zijn er steeds meerhuisvestingom zonne-energie te exploiteren, maar als het gaat omwindkrachthet landschap is totaal anders, maar oplossingen vanmicro-wind voor in huis.De "micro-wind "stelt u in staat om schone elektriciteit op te wekkenhuismet een minimale voetafdruk van ruimte. 40% van alle windenergie in Europa wordt geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, waar demicroturbineszijn de norm geworden.

De voordelen van demicro-wind voor in huisliggen voor de hand, allereerst worden de factuurkosten verlaagd en bovendien door het elektriciteitsoverschot te introduceren dat wordt geproduceerd door turbine in het lokale netwerk zijn er nog meer economische voordelen. Als de jouwehuishet heeft geen tweerichtingsverbinding met het lokale elektriciteitsnet, je kunt altijd een accu kopen om het elektrische overschot te gebruiken wanneer dat nodig is.

De kosten van éénmicro windturbinehet hangt vooral af van de afmetingen, het rendement en de montagemethode. Voordat u iets kooptwindturbine(micro of mini dat het is), zal het nodig zijn om de parameters vanactivering: bij welke windsnelheid de turbine igaat het energie produceren? En vooral: hoe hard de wind waait op de plaats van installatie van de turbine? Zodra deze twee parameters zijn ontdekt, kunt u doorgaan met de meest geschikte aankoop.

DEprijzenaankoop zijn, zoals reeds vermeld, nauw verwant aan het model, zeker demicro-winddie op een paal moet worden geïnstalleerd (en geen speciale kolom heeft), is de goedkoopste. Generaliserend kan dat worden gezegdwind microturbinemet een vermogen van 1 kW en een goede activeringstijd (die schone energie begint te produceren, zelfs als de wind niet hard waait), kan het ongeveer 2.000 euro kosten. Er zijn ook veel goedkopere modellen op de markt (400 - 700 euro), maar in dit geval loont het de moeite om ze alleen te kopen als je in de bergen of in bijzonder winderige gebieden woont. Een systeem van 2,5 kW

Besparing en duurzaamheid:
Een goed gepositioneerde turbine van 6 kW kan ongeveer 10.000 kWh opwekken, een klassieke energiecentrale zou 10.000 kWh energie kunnen produceren door het equivalent van ongeveer 5,2 ton koolstofdioxide per jaar in de atmosfeer uit te stoten.

Micro-wind voor woningen? Hier zijn enkele voorbeelden
Wat betreft de keuze vanturbine, de markt biedt een grote variëteit. Van de klassiekersmini windturbinesBornay, tot de meest innovatieve windturbines en minder conventionele vormen zoals de EcoWhisper (gekenmerkt door maximale stilte), de WindOrcharld (met vrij competitieve prijzen met een goede prijs / kwaliteit verhouding) en de Harmowind ontworpen voor plaatsing op een binnenplaats.Video: Micro Wind turbines for the beginner How to part one by Missouri Wind and Solar (Januari- 2022).