Zoekopdrachten

DIY lijnzaadwater


We hebben de heilzame deugden van lijnzaad vaak geprezen en vandaag zullen we praten over een natuurlijke drank die wordt verkregen uit de infusie van deze zaden: lijnzaadwater. Juist vanwege de nutritionele en therapeutische eigenschappen worden lijnzaad zeer gewaardeerd in de voedings- en biocosmetische industrie: ze worden gebruikt als basisingrediënt bij de bereiding van salades, koekjes en sappen en zijn ook een grote bondgenoot voor de schoonheid van de huid en haar.

Voordelen van lijnzaadwater

Hoewel lijnzaad alleen of naast verschillende preparaten kan worden ingenomen, moet u de mogelijkheid niet onderschatten om thuis het beroemde lijnzaadwater te bereiden, waaraan meestal een beetje citroensap wordt toegevoegd om het de voordelen te vergroten.

Lijnzaad bevat veel vezels, omega 3-vetzuren en antioxidanten die de goede werking van de lichaamscellen bevorderen. Dankzij deze nutritionele eigenschappen kan regelmatige consumptie van lijnzaadwater tal van gezondheidsvoordelen opleveren en verschillende ziekten voorkomen.

Hart gezondheid

Omdat lijnzaad een goede hoeveelheid omega 3-vetzuren en slijmstoffen bevat, kan hun regelmatige consumptie het cholesterol- en triglycerideniveau verbeteren, vooral voor degenen die in deze zin problemen hebben.

Dankzij deze eigenschap en het anticoagulerende effect kan vlaswater de bloedsomloop verbeteren, de bloeddruk verlagen en het ontstekingsproces van het lichaam reguleren, wat een van de hoofdoorzaken is van hartproblemen.

Bloed gezondheid

Lijnzaad heeft een hoog gehalte aan slijm, een oplosbare vezel die de bloedglucosespiegel reguleert. Bovendien leveren ze alfa-linolzuur, een voedingsstof die diabetes niet geneest, maar die de behoefte van patiënten aan insuline vermindert.

Gezondheid van het spijsverteringsstelsel

Vanwege de hoge aanwezigheid van vezels kan regelmatige inname van vlaswater constipatie, maagzuur en darmgas en andere problemen voorkomen die de natuurlijke regelmaat van een persoon in gevaar kunnen brengen.

Lijnzaadwater werkt als een kalmerende tonic, ideaal om de symptomen van gastritis en indigestie te verminderen. Bovendien heeft het een maagbeschermend effect dat chronische ziekten van dit systeem helpt voorkomen.

Haar gezondheid

Dankzij de toevoer van B-vitamines en vitamine E kan lijnzaadwater op het haar worden aangebracht om het te versterken en haaruitval tegen te gaan. Essentiële oliën stimuleren, samen met antioxidanten en vezels, de bloedsomloop, waardoor de haargroei wordt bevorderd en problemen zoals droogheid worden verminderd. Alsof dat nog niet genoeg is, is het een natuurlijke gel om kroezen onder controle te houden, het hydrateert op natuurlijke wijze de hoofdhuid en geeft het haar een natuurlijke glans.

Gezondheid van de huid

Voor een mooie en schone huid kunt u lijnzaadwater op twee manieren gebruiken: consumptie of plaatselijke toepassing. Slijm en pectine hebben een verzachtende en antibacteriële werking die de huid herstelt en beschermt tegen verschillende problemen. De belangrijkste eigenschappen van lijnzaadwater voor huidverzorging zijn:

 • Verlicht psoriasis en eczeem.
 • Het heeft een kalmerende werking bij zonnebrand.
 • Reinigt de huid en verwijdert onzuiverheden.
 • Voorkomt vroegtijdige veroudering.
 • Tonen en helpt de poriën te sluiten.
 • Het helpt overtollig talg en acne te verminderen.

Hoe lijnzaadwater te bereiden

Ingrediënten

 • 20 gram lijnzaad
 • 1 liter water
 • Het sap van 1 citroen

Voorbereiding

 1. Kook de liter water in een pan
 2. Voeg als het begint te koken de lijnzaadjes toe en laat ze nog 3 minuten koken.
 3. Haal de pan van het vuur, wacht tot hij is afgekoeld en filter de verkregen vloeistof door de overblijfselen van het lijnzaad te verwijderen.
 4. Giet de drank in een glazen fles en voeg het citroensap toe.


Video: DIY Menthol Chest Rub u0026 Basic Vapor Rub. MO River Soap (Januari- 2022).