Zoekopdrachten

Cavalier King: karakter en prijs


Cavalier King Charles Spaniel, een gezelschapshond van Engelse afkomst, variërend van 5 tot 8 kg in gewicht. Weinig massa maar veel genegenheid en veel bekendheid omdat we zullen zien hoeveel vips, vooral uit de filmwereld, er een hebben. Er zijn ook veel televisie- en bioscooppassages van de Cavalier King, een van alle noem ik die in Seks in de stad: Charlotte had zo'n hond en er was een weddenschap. Als u het nauwelijks weet, zult u begrijpen door te lezen waarom.

De Cavalier King Charles Spaniel het is een kleine spaniël, behoort tot de categorie van zeer kleine honden, en heeft een zijdeachtige vacht van gemiddelde lengte, gewoonlijk licht gebogen, en lange oren. Al in de 18e eeuw werden de Cavalier King - laten we hem zo noemen, in vriendschap - hij was in de buurt, en bezocht ook koninklijke kringen, maar geen doorgang van gunst. Ervoor officiële norm het moest wachten tot 1928, maar nu is het een vrij wijdverbreid ras, ook goed gefokt in Italië.

Cavalier King: geschiedenis

Wij zijn in Engeland, in de 11e eeuw, en het was zelfs illegaal om te jagen met een hond die niet door een gat van 11 inch in diameter ging. Wat te doen als je de rassen niet selecteert om een ​​ad hoc wezen te creëren, of bijna? En hier is de Speelgoed-spaniël, een kruising van meerdere Spaniels die daar al draaiden.

Geboren voor de jacht, en voor een wetgevende "kink in de kabel", werden deze honden van jagers tot metgezellen en familievrienden, en veroverden de sympathie en salons van koning Karel I, vandaar de naam van Cavalier King Charles Spaniel​De koning hield zo veel van hen dat, laat staan, hij zou een edict hebben uitgevaardigd op het moment dat hij dat deed "Slagen voor" voor deze wezens in elke openbare ruimte, inclusief het parlement. Kunt u het zich vandaag voorstellen? Hoeveel regels en video's zouden ze opnemen?

De Cavalier King het verschijnt ook in de volgende eeuwen, in de zestiende, zeventiende en achttiende eeuw, op schilderijen van beroemde kunstenaars, met een lange snuit die vervolgens werd aangepast met een kruising met de Mopswaardoor het een kortere en vlakkere snuit kreeg. Andere morfologische veranderingen volgden met betrekking tot fokspellen en selecties met andere spanielen, inclusief continentale, en met de"Spaniel"​De kenmerken van vandaag Cavalier King Charles Spaniel, ze werden vervolgens officieel opgericht door de fokker Elridge vanaf 1920.

Cavalier King: uiterlijk

Het is een verpletterde hond, de Cavalier King: het is een van de eerste indrukken die je hebt als je naar zijn gezicht kijkt. Het heeft een plat hoofd en voorhoofd, grote en ronde ogen, een licht gebogen nek. De oren van de Cavalier King ze zijn bedekt met lang haar en vallen langs de snuit, de bouw, die een zeer kleine hond is, is klein van formaat maar op zichzelf harmonieus.

Het is niet grappig maar elegant, met de donzige staart die de finishing touch lijkt te geven aan zijn koninklijke figuur. Cavalier King, in feite wordt het genoemd.
Wendbaar en proportioneel, deze hond heeft halflang haar en nooit gekruld, het ziet eruit alsof het uit een kapsalon komt, draagt ​​overvloedige franjes en hoeft niet te worden schoongemaakt, het is elegant van aard. Zijn vacht kan zwart en bruin, robijnrood, blenheim en zelfs driekleurig zijn.

Cavalier King: karakter

Kleine honden hebben niet altijd een prettig karakter, ze compenseren hun kleine formaat vaak met een hardnekkige instelling. Maar dat is niet het geval bij die van ons Cavalier King die zich volgzaam en gehoorzaam toont, en helemaal niet agressief. Het is daarom perfect om mee samen te leven en het is comfortabel in het appartement, zelfs als er mensen zijn die, overdreven, het overal een beetje meenemen, alsof er nog steedsedict van koning Charles wie gaf het zijn naam.

Niets te zeggen over zijn karakter, maar het is noodzakelijk om erop te wijzen dat de hond behoorlijk onrustig is Cavalier King: zit niet graag stil. Ik raad zijn gastheren aan om zich aan te passen divers speelgoed niet om je te vervelen. Hij is speels en vindt het heerlijk om plezier te hebben met andere honden, of met andere mensen, bij voorkeur kinderen, met wie hij delicaat en respectvol is. Deze manier van zijn Cavalier King maakt het een geweldig ras voor huisdierentherapie en veel exemplaren zijn onlangs met uitstekende resultaten gebruikt in dierondersteunde therapieën (AAT).

Cavalier King: gezondheid en zorg

Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in Cavalier King en de syringomyelia​Het is een aan de schedel gerelateerde ziekte die, niet breed genoeg, de stroom van hersenvocht blokkeert. Verlamming volgt. Niet altijd, maar het ras lijkt net zo capabel als het is met betrekking tot hart problemen​De ogen en oren van de Cavalier King zijn erg delicaat en moeten zorgvuldig worden bewaard, vaak schoongemaakt en regelmatig worden gecontroleerd.

Uit deze lijst blijkt duidelijk dat met de Cavalier King, we hebben te maken met een nogal delicaat hondenras, dat van de eigenaren eist dat het beter is om een ​​goed ras te krijgen veterinair​Voor het overige heeft de zorg die deze hond nodig heeft betrekking op de vacht, op de knopen die gemaakt kunnen worden, te behandelen met de conditioner, zonder iets te knippen, en op de voeding. Gordijnen bijzwaarlijvigheid maar het beweegt veel, de Cavalier King, dus houd het gewoon ter plaatse, maar niet te veel.

Cavalier King: prijs

Ze variëren van 400 tot 600 euro: dit is de prijs dat u doorgaans betaalt voor een puppy Cavalier King​Klein maar erg gewenst. Ja, want als we eenmaal hebben gecontroleerd of het een gezond exemplaar is en met alle documenten op hun plaats, kunnen we er een adopteren en de sterren worden. De Cavalier King hij bezoekt er zelfs veel van, hij heeft een lijst van beroemde eigenaren die je verbleken.

We passeren de president van de Verenigde Staten, Ronald Reagan, met zijn Rex, een Liv Tyler, met Neal, en Frank Sinatra, die er zelfs vier had. Prinses Victoria van Zweden had een Cavalier King Charles Spaniel maar ook meer glamoureuze en minder koninklijke karakters zijn bezweken voor de charme van deze mini-hond: Sylvester Stallone, Natalie Imbruglia, Arnold Schwarzenegger.

Er zijn ook in de lijst Coco Chanel, met een Cavalier King Charles Spaniel driekleur genaamd Charlie, e Oscar Wilde, met twee Cavalier King Charles Spaniel driekleuren. Naast het begeleiden van sterren en vips, was hij zelf de hoofdrolspeler in talloze films of cameo's. Haar naam is Elizabeth Taylor, de hond van Charlotte York in Sex and the City, en ze is een Cavalier King, Daisy, driekleur, is in plaats daarvan de hoofdrolspeler van de film "Doctor Dolittle 4", in "Wall Street: geld slaapt nooit" Frank Langella loopt een Cavalier King naar Centrale park en - weet je het nog? - in de film De jonge Victoria er is een Cavalier King in de armen van de hoofdpersoon. Als je het nog niet hebt opgemerkt, is dit een kans om het te herzien.

Als je dit dierenartikel leuk vond, blijf me dan volgen op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest en ... ergens anders moet je me vinden!

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Hondenrassenlijst met gedetailleerde kaarten voor elk ras
  • King Charles Spaniel
  • Franse bulldog: karakter en prijs
  • Chihuahua Toy: karakter en voeding


Video: Picking Up Your New Puppy! WHAT TO BRING u0026 TIPS. Cavalier King Charles Spaniel (Januari- 2022).