Zoekopdrachten

Hoe bougainville te laten groeien


Hoe bougainville te laten groeienin de grond of in potten. Dezorgom aan de plant te wijden, wat te doen in het geval van bougainvillea die niet bloeit en hoe je mooie bloemen kunt krijgen.

Er zijn verschillende planten die onze tuin kunnen verlevendigen met delicate, kleurrijke bloemen; het is het geval van de bougainville, een opzichtige en opzichtige plant maar tegelijkertijd delicaat en elegant. Daar bougainville het heeft bladeren langs de hele stengel waaruit kleine bloemen tevoorschijn komen, omringd door grote kleurrijke schutbladen van wit, geel, oranje, roze, rood of paars. Bloei duurt enkele maanden per jaar.

Bouganville: klimplant

Het is een klimplant en de teelt vereist geen speciale culturele aandacht. Daar bougainville het kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt, misschien op het balkon of terras met weinig wind. Sterke wind zijn vijanden van de plant. Indien geplaatst in optimale bodem- en blootstellingsomstandigheden, zijn geen details vereistzorg​Volg gewoon een paar aanwijzingen om te genieten van een spectaculaire waterval van takken, bloemen en bladeren.

Het is een uitstekende klimplant en is zeer geschikt voor pergola's, gevels of het maken van bloementunnels bij de ingang van tuinen.

Daar bougainville hij houdt van de zon, alleen teelt in de volle zon kan een goede bloei garanderen, terwijl hij in de schaduw een struik zal geven die rijk is aan blad, maar volledig verstoken is van bloeiwijzen.

Kies bij het planten zorgvuldig. Omdat het een bloeiende klimplant, om te groeien zonder bloemen of bladeren te verliezen, heeft het ondersteuning nodig. Welke steunen te gebruiken Roosters, palen, pergola's, leuningen, poorten ... kortom alles waar de plant zich aan kan vastklampen om zich te ontwikkelen.

Hoe bougainville te laten groeien

Laten we eens kijken wat debougainvillehet bepalen vanzorgwijden aan de plant.

  • Het klimaat

Bougainvillea heeft een gematigd klimaat nodig en moet minstens 3-4 uur per dag aan de zon worden blootgesteld.
In gebieden met vrij stijve temperaturen verdient het de voorkeur om het te cultiveren in pot zodat het in de winter kan worden gerepareerd: de minimumtemperatuur moet in de winter 7 graden zijn en in het groeiseizoen minimaal 16 graden.

Bougainvillea bloeit niet

Als de knoppen zonder reden vallen, betekent dit dat de bougainvillea wordt blootgesteld aan een te koud klimaat, dus zorg voor beschutting.

  • Het terrein

De grond moet goed gedraineerd zijn: een vochtige grond kan bladverlies veroorzaken en een constante aanwezigheid van vocht in de grond kan dodelijk zijn. Bij kweek in potten is het raadzaam om een ​​mengsel van aarde en stenen te maken om de grond goed af te voeren. Een andere aanbeveling is om ook een laag geëxpandeerde klei aan te brengen.

  • Daar snoeien

Aan het einde van de koude periode moet de bougainville worden gesnoeid: de zwakste takken moeten worden verwijderd en de andere moeten ongeveer een derde worden bijgesneden.
Als het in bijzonder koude gebieden wordt gekweekt, kan in de herfst worden gesnoeid.

  • Bevruchting

In de zomer moet het wekelijks worden bemest, met als voorkeur een meststof verrijkt met mineralen en turf.

  • Irrigatie

Extreme droogte kan ook bladverlies veroorzaken, vooral als het langer duurt; in feite verdragen deze planten droogte goed, maar als het weken duurt, verdedigt de plant zichzelf door het hele blad te laten vallen. Deze gebeurtenis komt vaak voor bij planten die op beschutte plaatsen worden gekweekt, waar ze gedurende enkele maanden geen water van de elementen kunnen ontvangen.
Het mag alleen worden bewaterd als de grond erg droog is, van maart tot oktober, en zorg ervoor dat de grond niet gedurende lange tijd verzadigd blijft met water; in de koude maanden mag het slechts sporadisch worden bewaterd. Degenen die zijn blootgesteld aan regenwater mogen niet worden bewaterd, terwijl degenen die beschut zijn door de terrassen of bedekt zijn met plastic folie of niet-geweven stof, moeten worden besproeid met kleine hoeveelheden water.

Bouganville: ziekten en behandelingen

Bougainvillea is niet bijzonder vatbaar voor ziekten of parasieten, maar het is goed om op mijten, bladluizen en waterstagnatie te letten om schade aan de wortels te voorkomen. Als u kleine, geelachtig groenachtige mobiele insecten opmerkt, kan de plant worden besmet met bladluizen. In dat geval zal ingrijpen met ad hoc behandelingen nodig zijn. Wij verwijzen u in dit verband naar het artikel "Remedies tegen bladluizen".

Bouganville: reproductie door te snijden

Als de bougainville goed is gegroeid, is het mogelijk om een ​​tweede plant te krijgen, in feite is het voldoende om een ​​stekje te maken om een ​​nieuwe plant te krijgen.


Video: Beautiful Bougainvillea Flower Collection (Januari- 2022).