Zoekopdrachten

Mycose bij honden: preventie en remedies


Mycose bij honden: het is een van de meest voorkomende pathologieën, aangezien het een huidziekte is, die statistisch gezien de meest voorkomende aandoening is waaraan onze viervoeters lijden. In aanvulling op mycose bij honden zowel dermatitis als schurft staan ​​op het podium onder huidaandoeningen. De huid van de hond is erg kwetsbaar en kan gemakkelijk ziektes oplopen, soms zelfs ernstige: zodra u haarverlies bij de hond opmerkt, laten we contact opnemen met een dierenarts.

Mycose bij honden: wat het is

De mycose bij honden, we kunnen het ook dermatofytose noemen, het is er een huidplaag van schimmels die zich ter hoogte van de haarbol bevinden. Het komt heel vaak voor bij katten en er zijn gevallen van kattenmycose bij mensen, maar minder vaak: het geval van de hond wordt qua frequentie in het midden geplaatst, maar elk vermoeden mag niet worden verwaarloosd.

Hoewel er vele graden van ernst zijn voor de mycose bij honden, zelfs de mildste mag niet worden verwaarloosd, omdat ze het startpunt kunnen zijn voor verschillende maar ernstige aandoeningen. Kortom, de mycose bij honden geen goed teken.

Daar mycose bij honden, net als bij andere dieren, is het gekoppeld aan de aanwezigheid van een schimmel die het vrijgeeft sporen die de omringende omgeving verontreinigen, waarbij ze van het ene onderwerp naar het andere gaan fysiek contact​Maar het hoeft er niet te zijn, want deze sporen kunnen het slachtoffer, ons, hond of kat, zelfs via voorwerpen bereiken. De kleding, de sprei, de stoffering en wat ons omringt en in nauw contact staat met het haar, trekt ze aan, houdt ze tegen.

Mycose bij honden: belangrijkste symptomen

Het eerste bewijs van de mycose bij honden is de aanwezigheid van gebieden alopecics, dat wil zeggen, zonder haar. Deze delen van de huid beginnen erg te jeuken, ze kunnen ook schilferig worden en zich over een of meer delen van het lichaam verspreiden.

Het bewijs van een schimmelinfectie bestaat ook uit het verschijnen van huidlaesies, bijvoorbeeld ook als gevolg van het voortdurend krabben van de hond wiens lichaam begint te jeuken, "in plekken". Alleen het dwangmatig wrijven met de poten, herhaaldelijk likken in hetzelfde gebied: honden verergeren de mycose bij honden indien onbehandeld. Het is daarom noodzakelijk om ze op te merken en onmiddellijk naar de dierenarts te brengen.

Mycose bij honden: behandeling

Om besmetting van andere dieren en mensen te voorkomen, is naast het tijdig ingrijpen van de dierenarts ook noodzakelijkonmiddellijke isolatie van de lijdende hond, op een schone en constant gedesinfecteerde plaats. Wat betreft de therapie voor de mycose bij honden het is een specifieke antischimmelbehandeling in zalf.

In minder ernstige gevallen stoppen we hier, anders associëren we therapieën ook in pillen. Een alternatief voor de mycose bij honden milde vorm is hetzelfde formaat behandelingspray toe te passen op de getroffen gebieden. Elke week moet u minstens één keer doorgaan met de kuur totdat u de mycose bij honden.

Mycose bij honden: natuurlijke remedies

Als we willen blijven natuurlijke remedies, of, nog beter, associeer en ondersteun hen met de behandelingen die door de dierenarts worden aangegeven, hier zijn enkele tips. Een prima middel tegen mycose bij honden is theeboomolie (Tea Tree Oil), heeft een antibacteriële, antivirale en schimmelwerende werking, zoals we die nodig hebben.

U kunt ook hethypericum olie, of kies voor de moedertinctuur van Propolis.Een andere mogelijkheid, altijd natuurlijk en altijd om de mycose bij honden, is het extract van grapefruitzaden.

Rekening houdend met het feit dat de mycose bij honden ze zijn met elkaar verbonden, en vaak een teken van een algemene verzwakking of stresssituatie, het is mogelijk om toevlucht te nemen tot de toediening van een vitaminecomplex dat taurine bevat. U kunt "het drankje" aanvullen met lijnzaad of zonnebloemolie in de babyvoeding, rijk aan vetzuren die nuttig zijn voor het welzijn van de huid. Lijnzaadolie is erg handig voor dit soort gebruik maar ook voor het onderhoud van het haar en ons "menselijk" haar. Het is een wondermiddel om thuis te houden.

Mycose bij honden: voorzorgsmaatregelen

Naast medicijnen zijn er naast natuurlijke remedies ook eenvoudige en handige maatregelen die kunnen helpen. Genezing maar vooral de slechte gedachte van een mogelijke terugkeer van de mycose bij honden, verschrikkelijk en ongetwijfeld erg vervelend. Ik heb honden zien lijden, op een niet ernstige manier, en zelfs als je weet dat het niet ernstig is, kun je zien hoeveel ze er last van hebben.

Zodra je je realiseert dat je in de buurt bent van mycose bij honden, moet onmiddellijk worden geïsoleerd en op een schone en constant gedesinfecteerde plaats worden bewaard. Vervolgens kunt u het haar bijvoorbeeld knippen, vooral als het lang is, en het vervolgens voorzichtig en voorzichtig borstelen om de huid niet verder te irriteren.

We hebben gezien dat de mycose bij honden het wordt overgedragen via sporen die overal "fladderen", dus als eenmaal is vastgesteld dat het dier ziek is, is het bijna verplicht, en gezond verstand, om door te gaan met schoonmaken en ontsmetten zorgvuldig alle voorwerpen en omgevingen die in contact zijn gekomen met de hond.

Ik wil geen terrorisme plegen, en zelfs de anaffectieve minnares niet, maar voordat het geneest, is het beter om ons dier niet te aaien voordat je zeker weet dat het niet langer de mycose bij honden​Vooral de gebieden die getroffen zijn door schimmelinfecties. Geen paniekzaaierij, geen verwennerij, maar zorgvuldige gebaren om de zaken niet erger te maken.

Andere dermatologische aandoeningen

In aanvulling op mycose bij honden andere wijdverspreide huidziekten zijn dermatitis en schurft. Daar dermatitis het is te wijten aan infecties door ziektekiemen of virussen, de boosdoeners zijn allergenen die gewoonlijk door de lucht worden ingeademd door vatbare personen, maar ze zijn ook onschadelijk voor niet-allergische honden. Symptomen van dermatitis zijn hevige jeuk en ontsteking van het aangetaste deel De dierenarts geeft strikt de behandeling aan. Ik kan wel zeggen dat er meestal de gecombineerde toediening van ontstekingsremmers op gebaseerd is cortison, antihistaminica en antibiotica om jeuk te verminderen.

Daar schurft in plaats daarvan wordt het veroorzaakt door een parasiet die zich op de oren, staart of poten bevindt, waardoor de hond zeker een sterke jeuk krijgt. De belangrijkste symptomen van schurft zijn de schilferende huid, de aanwezigheid van gelokaliseerde haarloze gebieden, verdikte huid en de aanwezigheid van puisten, koorts en asthenie. Dit alleen in de meest ernstige gevallen. Hoe dan ook, men wordt gebruikt om schurft te behandelen specifieke shampoo en een speciale behandeling met sponzen op basis van een insecticide acaride gecombineerd met een gerichte antibioticatherapie.

Als je dit dierenartikel leuk vond, blijf me dan volgen op Twitter, Facebook, Google+, Pinterest en ... ergens anders moet je me vinden!

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren:

  • Dermatitis bij honden
  • Schimmel teennagels: natuurlijke remedies
  • Filarosis bij honden: hoe dit te voorkomen


Video: My TOP 5 Candida Fighting Foods - Foods That Beat Candida Overgrowth (Januari- 2022).